Atınç Nukan'dan gündeme dair açıklamalar

Atınç Nukan'dan gündeme dair açıklamalar

Bundesliga'da RB Leipzig forması giyen Atınç Nukan, beIN Sports Haber kanalına özel açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Atınç Nukan'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Futbolu çok özledim. Küçüklüğümden beri en iyi arkadaşım top oldu. Sakatlığım sebebiyle bir süre ara kaldım. Çok özledim ve her zaman futbola açlığım var. Her zamankinden daha fazla istekliyim. Her şey çok iyi gidiyor ve yakın zamanda forma giyeceğim.

Almanya hem fiziksel hem mental olarak çok geliştirdiğimi düşünüyorum kendimi. Orada futbol biraz daha değişik. Daha tempolu ve taktiksel. İlk antrenmanlarında zorlanıyordum. Ama kendimi iyi adapte ettim. Mental açıdan çok şey kazandım.

Leipzig benim için büyük bir şanstı. Beşiktaş ile bağımdan dolayı oraya giderken Beşiktaş'ı bırakmak zor geldi. Ama doğru bir karar verdim. Futboldan para kazanıyoruz ama hepimiz birer insanız. Futbol açısından taktik, teknik çok şey kazandım. İnsan olarakta çok geliştiğimi düşünüyorum. Çok iyi Almanca öğrendim ve İngilizce'mi geliştirdim. Ama İstanbul benim için ayrı bir yer. İlk hedefim sağlığıma kavuşmak ve sahalara çıkmak. İnşallah yakın zamand abunu gerçekleştirirm. Her şey iyi gidiyor.

Milli Takım'a yeniden çağrılmayı isterim

Milli Takım'a seçilmeyi tabii isterim. Bir kez oynamıştım ve daha sonra forma giyemedim. İyileştikten sonra tabii forma giymek isterim. Leipzig'de kalıcı olmak istiyorum. Orada oynamak benim için en iyisi olacaktır. Ama Premier Ligi izlemeyi çok seviyorum. Maçları sürekli takip ediyorum. Çok zevk alıyorum. Çok tempolu ve hızlı oynuyorlar.

Gönlümde hala Beşiktaş var

Gönlümde hala Beşiktaş var tabii. Her zaman olacaktır. Gidenler bile özlüyor. Ben 10 yaşından beri bu kulübün içindeyim, ilk paramı burada kazanmışım, ilk golümü burada atmışım. Ama Leipzig'de mutluyum.

En yakın arkadaşlarım Necip ve Cenk

Kiralık gelmemde birazcık benim isteğim doğrultusunda oldu. Beşiktaş'tan bir teklif gediğinde beni bırakmak istemediler. Orada her şey planlı çünkü. Sezon planlaması yapılmıştı. Ben gittim vurdum kapıyı geri dönmek istiyorum dedim. Önce şaşırdılar beklemiyordular çünkü. Orada oynamak istiyorum dedim. Çokta iyi karar vermişim. Giderken yaşamayadığım şampiyonluğu geldiğimde yaşadım. Çok güzel bir sezondu o sene benim için. Hemen hemen her gün görüşürüz zaten. Çok samimiyiz. Arkadaşlıktan öte diyebilirim. En yakın arkadaşlarım Necip ve Cenk. Onun dışında Mustafa, Olcay, Tolgay vs hepsi ile aram iyi.

Ronaldo bile ıslıklanıyor

Bugün Ronaldo bile ıslıklanabiliyorsa bu tepkiler normaldir. Oğuzhan bu takımın 2 şampiyonluğunda oynamış ve çok katkı vermiş bir oyuncudur. O da oyun anlayışını eski performansına ve daha ileriye çekecektir. Beşiktaş taraftarı beni her zaman bağrına bastı. Öz kaynak düzeyinde gelen oyuncuları hırsıyla oynayan futbolcuları çok sevmiştirler. Ben de böyle bir oyuncu olmaya çalıştım. Sadece takımlarını desteklemeye çalışsınlar. Benfica maçı var 3-0'dan 3-3 çevirdiğimiz. iyi günde köt ügünde sözleri vardır onların. Aynı şekilde desteklesinler. Oğuzhan'a her zaman destekten yanayım.

Cenk müthiş bir transfer yaptı

Özellikle Beşiktaş'ta Avrupa'da yaşadığınız ilgi ve alaka da arttı. Cenk, Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde de aynı şekilde gösterdiği performansla müthiş bir transfer yaptı. Şu anda iyi performans sergiliyor. Sonuna kadar hak etmiştir. Neden olmasın diğer oyuncular Avrupa'da oynamasın. Biraz sabır ve çalışma sonucu olur.

Türkiye ligi takip ediliyor

Çağlar ve Cengiz çok iyi karakterler ve gayette başarılar. İnşallah bir srü oyuncumuz Avrupa'ya gider. Türkiye liglerine Avrupa'dan bakış biraz şüphe ile bakılıyordu. Ama Beşiktaş'ın başarılarından sonra herkes kendine geldi. Leipzig ile oynanan her 2 maçıda Beşiktaş kazandı. Biraz saygı duyulmaya başlandı. Şimdi daha çok takip ediliyor Türkiye'de takımlar. Son yıllarda büyük bir gelişme kaydediliyor.

Lig çekişmeli geçiyor

Şu anda lig gayet çekişmeli geçiyor. Sürpiz birkaç takım var. Başakşehir iyi bir çıkış yakaladı. Ama dediğim gibi Beşiktaş, Galatasaray kötü gitsede şampiyonluğa oynayan takımlardır. Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir arasında geçer diye düşünüyorum. Kasımpaşa'yı da unutmamak lazım. Mustafa hoca da çok tecrübeli bir hoca. Onların şansı da yüksek.

Şenol Hoca bana çok şey kattı

Şenol hoca çok iyi bir hoca. Çok iyi futbol oynadık. Özellikle şampiyon olduğumuz o sezonda. Ben izlerken çok zevk aldım. Sürekli pasa dayalı ve topu kaybettiğimde yaptığımız pres müthişti. İnanılmaz bir futbol adamı. Bana çok şey kattı. Çok iyi bir insan. İnsan yönetimi üst düzeydi. Beşiktaş'ın şansı Şenol hoca ile çok yüksek. Teşekkür etmek istiyorum ona."

Etiketler :