Az paraya çok iş yaptı

Az paraya çok iş yaptı

Beşiktaş transferde har vurup harman savurmadı. Burak Yılmaz, Mirin, Kagawa gibi yıldızlar için kulübün kasasından sadece 1,8 milyon avro çıkarken, gidenlerden 5,2 milyon avro gelir elde edildi.

Ajans Beşiktaş - Ara transfer döneminde milyon avrolar havada uçuşurken Beşiktaş az paraya çok iş yaptı. Siyah-beyazlılar önemli yıldızları nokta atışı ile az maliyetle transfer ederken hem gidenlerden gelir elde etti, hem de artık takıma faydası olmayan ve çok yüksek ücret olan oyuncularla da yollarını ayırdı. Başkan Fikret Orman ve ekibi, her transfer döneminde olduğu gibi yine hünerlerini gösterdi. Beşiktaş’ın rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe milyon avroları saçarken, Beşiktaş ocak ayında transfere sadece 1,8 milyon avro harcadı. Verim alınamayan Babel ve Tolgay Arslan gibi isimlerden elde edilen 5,2 milyon avro gelir ise âdeta bonus oldu. Dünya yıldızı Shinji Kagawa da bedelsiz olarak kadroya katılırken, Beşiktaş bu dönemi oldukça kârlı kapatmış oldu.

YÜKLER ATILDI

Sadece transfere harcanan paranın az olması ve satışlardan elde edilen gelir değil, Pepe ve Vagner Love ile yolların ayrılması da önemli bir başarı olarak öne çıktı. Her iki oyuncunun maliyeti hem yüksekti, hem de takıma olan katkıları neredeyse hiç yoktu. Yönetim parayı havaya saçmamak için harekete geçti. İlk olarak maliyeti çok fazla olan Pepe’nin sözleşmesi 100 bin avroya feshedildi.  Ardından gitmemek için ayak sürten Vagner Love da ikna edildi ve Corintians’a transferi sağlandı. Sonuç olarak iki oyuncuyla da yollar ayrılırken, Beşiktaş toplamda 3 milyon avro daha ücret ödemekten kurtuldu. Artık yüksek bütçeli oyunculardan uzak duran Fikret Orman ve ekibi, gelecek sezonun transfer planlaması hakkında da şimdiden fikir vermiş oldu. (Türkiye Gazetesi)

 

Etiketler :