Babel'in, Al Ain'den ayrılma nedeni!

Babel'in, Al Ain'den ayrılma nedeni!

Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Ain'den geçen yıl internet paylaşımları yüzünden ayrılan Beşiktaşlı Ryan Babel kariyerinde yepyeni bir sayfa açtı.

Ajans Beşiktaş - Deportivo La Coruna ile Avrupa sahnesine geri dönen Hollandalı yıldız yarım sezonda uğruna şarkılar yazılan bir futbolcu haline geldi. Kısa süreli İspanya seferinin ardından ikinci Türkiye macerasına siyah-beyazlı takımda başlayan Ryan Babel, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’ndeki müthiş performansıyla kalitesini yeniden gözler önüne serdi.

Beşiktaş forması altında Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde kariyerinin en iyi günlerini geçiren Ryan Babel, adeta ikinci baharını yaşıyor. Hollandalı yıldızın yakaladığı bu başarıda, 2015-2016 sezonunda yaşadığı kötü deneyim önemli yer tutuyor.

Kasımpaşa’dan Temmuz 2015’te Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al Ain’e transfer olan Babel, burada hem Avrupa futbolundan uzaklaşmanın hem de farklı bir sosyal hayata girmenin sıkıntılarını yaşadı.

Hatta Babel’in Al Ain yönetimiyle yaşadığı bir olay da dönüm noktası oldu. Sosyal medya paylaşımlarıyla Liverpool zamanında bile dikkat çeken, Beşiktaş’ta da Youtube’da özel bir kanalı bulunan Hollandalı yıldız bu konuda Birleşik Arap Emirlikleri’nde sıkıntılar yaşadı. Tecrübeli oyuncunun sosyal medya paylaşımları nedeniyle sert eleştiriler almasıyla başlayan kavgalar, kulüp hiyerarşisini ihlal etme noktasına getirildi.

Babel ile kulüp arasında yönetime saygı duymadığı gerekçesiyle sert bir kavga da yaşandı. O dönem neredeyse futboldan tamamen uzaklaşan 30 yaşındaki futbolcu, sadece 5 ay dayanabildi ve Aralık 2015’te Avrupa’ya geri döndü.

Deportivo La Coruna ile İspanya’ya açılan Babel, adeta başka bir profile döndü. Oldukça hırslı oynayan Babel, 12 ayda Deportivo’nun bayrak adamlarından biri haline gelip, uğruna şarkılar yazılan bir isim oldu.

Beşiktaş ile de geçen sezon devre arasında yeniden Avrupa kupalarına adım atan Ryan Babel, önce Avrupa Ligi bu sezon da Şampiyonlar Ligi ile adından söz ettirdi. Hollanda Milli Takımı tarafından da yeniden fark edilen başarılı futbolcu, son Osmanlıspor maçında yaptığı kariyerinin ilk hat-trickiyle yeniden vitrine çıktı.

1,1 milyon takipçisi var

Ryan Babel sosyal medyayı en aktif şekilde kullanan futbolcular arasında bulunuyor. Twitter’de 1 milyon 120 bin takipçisi olan Hollandalı yıldızın, Youtube’da özel kanalı var. Yetenekli futbolcu, “ryanbabel.com” adresli kişisel internet sitesinden de hayranlarıyla sürekli iletişim kuruyor.

24: Kartal’da geçen sezon şampiyonluk yaşayan Ryan Babel, siyah-beyazlı formayla şimdiye kadar toplam 46 resmi maça çıktı. Rakip fileleri 17 kez havalandırırken, 7 kez de asist yapan Hollandalı yıldız 24 gole doğrudan katkıda bulundu. (Milliyet/Celal Umut Eren)

Etiketler :