Banvit’in milli oyuncusu Tolga Geçim: “Beşiktaş Sompo Japan çok üst düzey basketbol oynayan bir takım."

Banvit’in milli oyuncusu Tolga Geçim: “Beşiktaş Sompo Japan çok üst düzey basketbol oynayan bir takım."

Banvit’in milli oyuncusu Tolga Geçim, PTT Türkiye Kupası öncesi Eurohoops’un sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - PTT Türkiye Kupası basın toplantısının ardından Eurohoops’a özel bir röportaj veren Tolga Geçim, bu sezonki hedeflerinin de geçtiğimiz sezonki gibi şampiyonluk olduğunu belirtti ve Beşiktaş Sompo Japan eşleşmesi öncesinde rakipleri için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu yıl da çeyrek finalde Beşiktaş Sompo Japan ile karşı karşıya geleceksiniz. Bu eşleşme hakkındaki görüşlerin neler?

“Beşiktaş Sompo Japan gerçekten çok iyi bir takım, çok üst düzey basketbol oynayan bir takım. Bence takım olarak onlarla mücadele edebilecek durumdayız, elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz.”

Beşiktaş Sompo Japan ve Banvit’in özellikle uzun rotasyonunda büyük farklılıklar var. Bu farklılığın Banvit açısından bir avantajı veya dezavantajı olacak mı?

“Beşiktaş Sompo Japan iyi uzun oyunculara sahip. Daha çok Sertaç Şanlıoyundan çıktıktan sonra beş kısa gibi oynuyorlar. Earl Clark‘ı beş numaraya çekiyorlar ve Kyle Weems‘i dört numaraya çekiyorlar, bu sayede hızlı bir basketbol oynuyorlar. Biz de Beşiktaş Sompo Japan’ın bu tip bir hamle yapmasına karşı önlemimizi aldık. Aldığımız önlemleri saha içinde uygulamak istiyoruz.”

Beşiktaş Sompo Japan-Banvit eşleşmesinde Banvit’in en büyük avantajı ve dezavantajı neler olacak?

“Dezavantajımız, Beşiktaş Sompo Japan’ın çok hızlı basketbol oynaması. Biz daha çok durağan bir basketbol oynuyoruz. Maç içinde doğru seçimler yaparak Beşiktaş Sompo Japan’ın hızlı hücumlarını durduracağımızı düşünüyorum. Genelde maç boyunca topu kontrol etmek istiyoruz.”

Etiketler :