Batshuayi için Chelsea'den kiraya evet, satışa hayır!

Batshuayi için Chelsea'den kiraya evet, satışa hayır!

Beşiktaş, Batshuayi’yi kiralamak için Chelsea ile anlaştı, transfer tamamlandı. Ancak İngiliz kulübü, siyah-beyazlı yönetimin tüm ısrarlarına rağmen sözleşmeye satın alma maddesi koydurmadı

Ajans Beşiktaş - Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceği yeni sezon için yaptığı takviyelerle dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş, santrfor transferinde de mutlu sona ulaştı. Bir süredir Michy Batshuayi için Chelsea ile görüşen siyah-beyazlılar, hem İngiliz kulübü hem de Belçikalı golcüyle her konuda anlaşma sağladı.

Sağlık kontrolünden sonra Beşiktaş ile resmi sözleşme imzalayacak olan Batshuayi bir sene kiralık oynayacak. Belçikalı golcüyü 2022’de bitecek kontratını bir yıl uzatarak Beşiktaş’a kiralayan Chelsea, sözleşmeye satın alama opsiyonu koydurmadı. Satın alma opsiyonu için İngiliz ekibiyle kıran kırana pazarlık yapan siyah-beyazlılar tüm girişimlere rağmen bu hakkı elde edemedi.

Batshuayi’nin Beşiktaş’ta başarıyı yakalaması halinde bu oyuncunun geleceği hakkında ilk söz hakkı Chelsea’de olacak. İngiliz kulübü, 27 yaşındaki yıldız oyuncuyu önümüzdeki sezon da kadrosunda düşünmezse transfer önceliğini Beşiktaş’a verecek. Valentin Rosier ve Rachid Ghezzal’ı kiralık sözleşmeleri bittikten sonra bonservisleriyle birlikte kadrosuna katarak, başarılı bir transfer politikası uygulayan siyah-beyazlılar, beklentilere yanıt vermesi durumunda Batshuayi için de aynı yolu izleyecek. Yetenekli futbolcu makul bir bonservis karşılığında Chelsea’den transfer edilecek. (Milliyet - Serdar Sarıdağ)