"Bayern Münih'e karşı nasıl oynanmaz, Köln gösterdi!"

"Bayern Münih'e karşı nasıl oynanmaz, Köln gösterdi!"

Kara Kartal'ın rakibinin son maçını izleyen Teknik Direktör İsmail Atalan şu yorumu yaptı: Köln, Bayern'e karşı nasıl oynanmayacağını gösterdi.

Ajans Beşiktaş - Almanya Ligi’nde lider Bayern Münih’e 1-0 yenilen Köln, sahaya 5-4-1 düzeninde çıktı, 90 dakika boyunca sadece savunma yapmayı düşündü. Ancak ne kadar defans yapsa da, mağlubiyet kaçınılmazdı. Almanya Ligi’nde lider Bayern Münih’e 1-0 yenilen Köln, sahaya 5-4-1 düzeninde çıktı, 90 dakika boyunca sadece savunma yapmayı düşündü. Ancak ne kadar defans yapsa da, mağlubiyet kaçınılmazdı.

Bayern Münih’in sahasında, Almanya Ligi’nin son sırasında yer alan Köln’ü 1-0 yendiği maçta rakip takımın ortaya koyduğu performans, Beşiktaş için oldukça önemli mesajlar içeriyor. Bundesliga’da şampiyonluğun açık ara favorisi konumundaki Bayern’in bu maçını izlemeyenler, 1-0’lık sonucun Köln adına iyi olduğunu düşünebilir. Ancak bu büyük bir yanılgı olur.

13 sakatı bulunan ve ligin dibinde olan Köln, güçlü rakibine karşı savunma anlayışla sahaya çıktı, 5-4-1 düzeninde oynadı. Zaman zaman 10, zaman zaman da 9 kişi topun arkasına geçti ve hatta ceza sahasının içinde Bayern’i savunmaya çalıştı. Ancak onlara karşı böyle oynamak, tek gol yeseniz bile mağlubiyeti kaçınılmaz hala getirir. İlk 45 dakika 0-0 bitti ama 60’da Müller’in pasında kalenin dibinde Lewandowski, 3 puanı getiren golü atıp, işi bitirdi.

Tek gole sevindiler...

Köln, daha önce bahsettiğim; Bayern’e gol atmak için yapılması gereken hızlı hücumları birkaç kez denedi ve sadece bunda da tehlikeli ataklar yakaladı. Ancak hep defansı düşündükleri için aldıkları topları, ileride 1 kişi olduğu için hemen kaptırdı. Bence ortaya çıkan tablo; futbol için utanç vericiydi. 90 dakika, her oyuncusunun skor özelliğine sahip olduğu bir takıma böyle oynayamazsınız. Bayern, yüzde 83 topla oynadı, 762 başarılı pas ve 52 orta yaptı! Köln cephesi maç sonunda yenilmelerine değil, Bayern’e tek golle mağlup olmalarına daha çok sevindi. (Fanatik)

Etiketler :