"Ben olsam Oğuzhan'la başlardım"

"Ben olsam Oğuzhan'la başlardım"

Süper Lig'in 18. haftasında Hatayspor'a konuk olan Beşiktaş, sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

Ajans Beşiktaş - NTV'de maçı değerlendiren Rıdvan Dilmen şunları söyledi:

"Beşiktaş'ın son 8 haftasına baktığınızda bu puan kaybı için 'Tamam' diyebilirsiniz. Beşiktaş için bu, puan kaybı değildir.

Beşiktaş'ın orta sahası bu değil. Bu derbi takımıdır. Üretken Beşiktaş, üretemez hale geldi. Ben olsam Oğuzhan'la başlardım. Rotasyon için yorgun değildi Oğuzhan. Yeni ve moralli bir Oğuzhan'la başlar, sistemi bozmazdım. Demoralize oldu Oğuzhan.

İki ayrı yarı izledik. İlk yarıda karşılıklı iyi bir maç. 8-9 pozisyon. İkinci yarı Beşiktaş ağırlıklı. Hatayspor'un kontra denemeleri. Kontrataklarda son paslarda etkili olsalar golü bulabilirlerdi.

Hem Hatayspor ikinci bölgeye sakin çıkabiliyor. Çok da eksikleri vardı kaleci dahil olmak üzere. Ancak Beşiktaş da geldi. Beşiktaş üstün oynadığı anlarda üretkenlikte üstünlük kuramadılar. Sergen Yalçın mümkün olduğu kadar saha içi yer değişiklikleri yaptı. Hatayspor sonradan giren oyunculardan verim alamadı. Hücum anlamında.

İlk yarısı heyecanlı. İkinci yarısı da kötü maç oldu. İki takım da formda. Karşılıklı goller ve hatalar vardı. Bence Beşiktaş, puan kaybetti demek doğru değil. Beşiktaş eğer son 8 haftada fikstürde bu puanı verseniz zaten tamam der. 3  olsa iyidir ama 1 de iyidir derseniz derbi öncesi. Daha sonra bu 1 puan önemli olur. Risk alırken derbi öncesi mağlubiyet ve stoperin de cezalıyken daha kötü olurdu."

Süper Lig'de 18. hafta mücadelesinde Hatayspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Antakya Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 2-2 eşitlikle sona erdi. Beşiktaş 6. dakikada Vincent Aboubakar'ın golüyle öne geçerken, 7 ve 23. dakikalarda Boupendza, Hatayspor'u üstünlüğe taşıdı. 41'de Cyle Larin hem ilk devrenin hem maçın skorunu belirledi. Alınan bu sonuçla Beşiktaş'ta 5 haftalık galibiyet serisi son bulurken, siyah beyazlılar 35 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. Ligin bir sonraki haftasında Beşiktaş sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak. Maçta sarı kart gören Welinton, cezalı duruma düştüğünden Galatasaray derbisinde olamayacak.