'Ben yabancı oyuncuya karşıyım demedim, olduğu gibi kalmasından yanayım'

'Ben yabancı oyuncuya karşıyım demedim, olduğu gibi kalmasından yanayım'

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Romanya maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, deplasmanda Romanya ile oynanacak özel maç öncesi düzenlenen basın toplantısında futbolculardan Hakan Çalhanoğlu ile birlikte önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Hakan Çalhanoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Milan'da oynadığım için çok mutluyum. 4 ay aradan sonra orada ilk 11'de oynamak kolay değil. Bana çok güveniyorlar. Fiziksel olarak ilk başta hazır değildim ama şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Milan'ın büyük bir kulüp olduğunu herkes biliyor."

"Dünya Kupası'na katılamadığımız için çok üzgünüz"

"2018 Dünya Kupası'na katılamadığımız için çok üzgünüz. Malesef katılamadık. Önümüzdeki turnuvalara bakacağız. Kendimizi geliştireceğiz. Sayın Lucescu ile beraber yeni bir döneme başladık. Hocamız sağolsun çok çaba gösteriyor. Video analizlerle hatalarımızı gösteriyor. Detaylara dikkat çekiyor. Ofansif futbolu seven bir hoca. 10 numara veya 8 numara fark etmez. Hocamın sözlerine saygı duyuyorum. Benden çok daha tecrübeli bir isim. Hocalar hangi görevi verirse onu yapmam lazım. 10 numaraya herkesin bakış açısı çok farklı."

Mircea Lucescu'nun açıklamaları ise şöyle:

Lucescu, İtalyan basınına verdiği röportajdaki "Doğu ülkelerinde yabancı sınırı olmalı" sözlerini "Batı Avrupa ve Doğu Avrupa ülkeleri olarak söyledim. Romanya gibi, Rusya gibi, Yunanistan gibi ülkeler Doğu Avrupa ülkesi bunlar." diyerek açıklık getirdi.

"Avrupa'da hiçbir ülkede, Türkiye'deki kadar yabancı oynamıyor"

"Türkiye Ligi'nin ortalama yaşı 29-30 arası. Avrupa'nın yaş seviyesinden yukarıda. Türkiye, Avrupa'da gençlere en az şans veren ülke. Avrupa'da hiçbir ülkede, Türkiye'deki kadar yabancı oynamıyor. Bu şekilde mücadeleci bir milli takım kurmayı nasıl başarabilirim? Yabancı-yerli sayısı kağıt üzerinde yüzde 50-50 ama sahada yüzde 85-15 oluyor. Ben yabancı oyuncuya karşıyım demedim, olduğu gibi kalmasından yanayım. Ama milli takımdaki oyunculara daha fazla fırsat verilmesini talep ettim. Siz takımınızda 11 yabancı oynamasını bir Türk olarak nasıl düşünüyorsunuz ki?"

"İyi futbol oynayan oyuncular, 35-36 yaşında bile oynayabilir"
Mircea Lucescu, "Takımda gençleştirme olacak mı?" sorusuna da yanıt verdi:

"Değerli Türk futbolcuların hiçbiri için, 'Artık çağırmayacağım' demedim. İyi futbol oynayan oyuncular, 35-36 yaşında bile oynayabilir. Kulüplerin yapamadığı, oynatamadığı gençleri ben oynatmak istiyorum. Kendi kulüplerinde bulamadıkları şansı vererek onları yukarı taşımak istiyorum. Çok fazla maç seyrettim. Sizin tanımadığınız isimleri de sahada göreceksiniz. 7 tane yeni oyuncumuz var." (Skorer)

Etiketler :