"Benim kulağıma gelen bilgi Ümraniye'de çalışanlardan yayıldığı yönünde"

"Benim kulağıma gelen bilgi Ümraniye'de çalışanlardan yayıldığı yönünde"

Beşiktaş'ın eski yönetim kurulu üyelerinden Sinan Vardar, Beşiktaş'ta görülen korona virüs vakalarını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Sabah Gazetesi'nden Murat Özbostan'ın sorularını yanıtlayan Sinan Vardar'ın açıklamaları şöyle:

1- TFF 'şimdilik' deyip tarih açıklıyor. Ama bir yandan da takımlarımızda yeni pozitif vakalar çıkıyor. Bu şartlarda futbol oynanır mı?

Aslında kulüplerimiz en başta ciddi bir hata yaptı. Tüm futbolculara, teknik heyete ve kulüp çalışanlarının tamamına test yapılmadan tesislerinde antrenmanlara başladılar. Sonucunda da böyle bir sorun yaşandı. Bunu TFF'den yetkililerle de konuştum. Ortada büyük bir ihmal var diyebiliriz. Test yapmadan tesislerin içine adım atılmasına izin verilmemesi gerekirdi. Evet, herkes futbolu çok özledi. Hepimiz bir an önce geri dönülmesini istiyoruz ama ortaya çıkan bu tablo takımların hazırlık sürecini de etkileyecektir. Çünkü testi pozitif çıkan oyuncular karantinaya girecek ve yine en az 14 gün takımdan uzak kalacak. Belki liglerin başlaması 12 Haziran'dan bir sonraki haftaya bırakılabilir. Kulüplerin ekonomisi için de liglerin bir an önce başlaması lazım. Yani ortada çok ciddi bir ikilem var.

BAL'IN SORUNLARI ÇOK

2- Bölgesel Amatör Liglerde de (BAL) vakalar var. Orada durum nedir?

Orada salgın sonrası benim yakın arkadaşım Alibeyköyspor Başkanı Muammer Saka'nın öncülüğünde bir komite kuruldu. Sürekli olarak durumu değerlendiriyorlar, yapabileceklerini konuşuyorlar. BAL büyük bir facia. Bir lira gelirleri yok. Yöneticiler hep kendi ceplerinden giderleri karşılıyor. Ucube bir lig durumunda. Bu nedenle de BAL'daki bütün takımlar bu sezonun oynanmamasını istiyorlar. Peki ne olsun? 3. Lig'deki grup sayısını fazlalaştırıp küme düşmeyi kaldırmak ve ilk iki sıradaki takımları üst lige çıkarmak. BAL'da bir grup daha olması. İstekleri bu yönde. Açıkçası bu talepleri bana da makul geliyor. Aynı şey 2. ve 3. Lig için de geçerli.

ÜMRANİYE TESİSLERİ YÖNETİM BİNASI DEĞİL

3- Beşiktaş'ta 9 yeni vaka açıklandı. Başkan Ahmet Nur Çebi de pozitif çıktı. Sizce Beşiktaş yeterli önlem mi almadı? Yönetim de toplantılarını Ümraniye'de yapıyordu.

Benim kulağıma gelen bilgi Ümraniye'de çalışanlardan yayıldığı yönünde. Demek ki çok acele edilmiş. Gerekli önlem alınmadan başlamış çalışmalar. Yönetim toplantılarının, oyuncu ve meanajerlerle yapılan görüşmelerin orada olması da bir hata. Ayrıca bu sadece Beşiktaş için geçerli değil birçok kulübümüz test yapmadan çalışmalara başladı. Büyük yanlışlar var. Üzücü bir durum, herkese geçmiş olsun. Sayın Başkan'a da...

F.BAHÇE'YE YERLİ HOCA LAZIM

4- F.Bahçe hâlâ teknik adam bulamadı. Sarı-lacivertliler yoluna nasıl devam etmeli?

F.Bahçe'ye yerli antrenör tavsiye ederim. Ama en önemlisi sportif direktör. F.Bahçe'de bu isim Emre de olabilir. Tecrübesi var ama sonrasında teknik direktörlüğe dönmemeli. Sportif direktörlük ayrı bir branş. Mesela Beşiktaş için Samet Aybaba, Mehmet Ekşi, Rasim Kara gibi isimler düşünülebilir. Önce sportif direktör belirlenmeli, ardından hocaya karar verilmeli. Kulüplerimiz altyapıya dönmek zorunda. Beşiktaş'ın altyapılarında 29 tane milli oyuncu var. Bunların en az 6-7 tanesi A Takım düzeyinde, değerlendirilmeli.

YÜZYILDA BİR OLAN FACİA

5- Yaşanan süreç hakkında ne düşünüyorsunuz? Her alanı etkiledi...

Yüzyılda bir olacak bir facia yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığımız gereken her türlü tedbiri alıyor. Doktorlarımız cansiperane bir şekilde çalışıyor. Hepsine minnettarız. Ayrıca Turizm Bakanı da yaptığı açıklamayla bu yaz yoğun önlemlerle insanların tatil yapabileceğini söyledi. Tedbir alınırsa, masalar arasındaki mesafelere dikkat edilirse bence otellerin açılmasında da bir sorun olmayacak. Ayrıca Türk insanını da kutlamak istiyorum. Gerçekten çevremize baktığımızda insanların maske kuralına uyduğunu görüyoruz. Tabii ki kötü örnekler var. Ama çoğunluk önlemlere dikkat ediyor.

Etiketler :