Beşiktaş, Aboubakar'da ısrarcı!

Beşiktaş, Aboubakar'da ısrarcı!

Devre arasında Everton’a sattığı Cenk Tosun’un yerini dolduramayan, Negredo ve Love’dan da verim alamayan Beşiktaş, rotasını yeniden eski golcüsü Aboubakar’a çevirdi.

Ajans Beşiktaş - Son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan ancak geçtiğimiz hafta Galatasaray deplasmanında aldığı mağlubiyetle bu sezon zirvenin uzağında kalan Beşiktaş, şimdiden önümüzdeki yılın çalışmalarına başladı. Gol bölgelerinde sıkıntı yaşayan ve elindeki golcülerden bir türlü istenilen verimi alamayan siyah-beyazlılar, yeni sezona tanıdık bir golcüyle girmeyi planlıyor. Geçtiğimiz sezon siyah-beyazlı takımın gol yollarındaki silahı olan ancak bu sezon kulübü Porto’ya geri dönen Vincent Aboubakar, yeniden Beşiktaş’ın gündemine geldi. Sezona çok iyi bir giriş yapan ve hem Portekiz liginde hem de Şampiyonlar Ligi’nde attığı gollerle dikkat çeken Kamerunlu golcü, sezonun 2. yarısında yaşadığı sakatlıktan sonra ilk 11’de yer bulmakta zorlandı. Porto formasıyla bu sezon 43 maça çıkan 26 yaşındaki golcü, rakip filelere 26 gol gönderdi. 2014 yılında Fransız ekibi Lorient’ten Porto’ya transfer olan, geçtiğimiz sezon ise siyah-beyazlı kulübe kiralanan Aboubakar, Beşiktaş formasıyla 38 maçta 19 gole imza atmıştı. Kartal’ın kazandığı şampiyonlukta önemli bir pay sahibi olan Kamerunlu futbolcu, ilk yarının ortalarına doğru açılmış, daha sonra siyah-beyazlı taraftarların sevgilisi olmuştu. O dönem UEFA’nın belirlediği Finansal Fair Play kriterlerine takılan Beşiktaş, Kamerunlu oyuncunun 10 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanamamıştı.

YÖNETİM KİRALAMAK İÇİN ISRAR EDİYOR

Porto’daki performansıyla değerini artıran 26 yaşındaki golcü için bir çok kulüp teklifte bulunsa da yaklaşık 20 milyon Euro’luk bonservis bedeli işleri zorlaştırıyor. Aboubakar’ın kiralanması konusunda siyah-beyazlı yönetimden de Fikret Orman’a tam yetki verildiği ve bu konuda ısrarcı olunduğu öğrenildi. Ara transfer döneminde golcüsü Cenk Tosun’u Everton’a satan siyah-beyazlılar, milli golcünün yerini bir türlü dolduramadı. Sezon başında transfer ettiği Alvaro Negredo ve ara transferde alıdığı Vagner Love’dan istediği verimi alamayan Beşiktaş, teklif gelmesi durumunda her iki futbolcuyu da satacak. Mustafa Pektemek’le de yolları ayırmayı planlayan siyah-beyazlılar, yoluna Aboubakar ve Trabzonspor’un golcüsü Burak Yılmaz ile devam etmek istiyor. Porto ile 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Aboubakar konusunda, önümüzdeki günlerde girişimlerin hızlanması bekleniyor. (Yeni Şafak)

Etiketler :