''Beşiktaş, bu transferi kaçırmamalı''

''Beşiktaş, bu transferi kaçırmamalı''

Ara transferin son günlerine girilmesiyle Beşiktaş, çalışmalarına hız verdi. Siyah-beyazlıların gündeminde Brezilyalı golcü Hulk yer alırken Fotomaç Gazetesi yazarı Sinan Vardar da Kartal'daki son durumu değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Sinan Vardar'ın bugün Fotomaç Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Transfere tabii ki karşı değilim ama kulüpler transferde nokta atışı yapmalı... Hep söylüyorum kurumsallaşma kulüp yönetimlerinin artık vazgeçilmezi olmalıdır. Bakın şunun şurasında transferin bitmesine sadece 3 gün kaldı. Bırakın son günü, son dakikalarda ve hatta son saniyelerde ne transferler olacak kim bilir!

Dünyanın büyük kulüpleri o sezon kötü sonuçlar alsa da ligin devre arasında çok transfer yapmazlar. Çünkü ara transfer dönemi acil durum düğmesi gibidir. Ama gel de menajerlere ve kötü niyetli kulüp yöneticilerine bunu anlat!

Gelelim önemli soruya... Beşiktaş transfer yapmalı mı? Evet, kesinlikle bir forvet oyuncusu transfer etmeli. Teknik Direktör Sergen Yalçın tüm içtenliğiyle forvet oyuncusu istediğini kamuoyuna açıkladı. Beşiktaş bu sezonun ilk yarısında 20 maçta 47 gol atmış. Bu; maç başına 2.7 gol eder. Bu rakam gerçekten muazzam. Kim gelirse gelsin, Aboubakar ve Larin'i kesmesi çok zor. Sergen hoca olası bir sakatlık durumunda takımın başarısını riske atmak istemiyor. Haklı da...

Taraftar Hulk'u istiyor. Brezilyalı futbolcu dünyanın tanıdığı bir yıldız. Ancak Beşiktaş'ın sokağa atacak 1 kuruşu da yok. Bakın önümüzde Galatasaray'ın yaşadığı Falcao faciası var. Başkan Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın'ın transferde en doğru hamleyi yapacağına inanıyorum.

Keşke bu transfer döneminde takımda kiralık olarak forma giyen Rosier ve Ghezzal'in bonservisleri alınsa da takıma müthiş uyum sağlayan bu futbolcular uzun yıllar Beşiktaş forması giyseler diye düşünmeden edemiyorum.

Medyada çok ilgi görmedi ama ben yazayım; Beşiktaş'ta altyapıda forma giyen Emirhan İlkan, Koray Yağcı, Azad Demir, Egemen Tutar, Berkay Vardar, Necati Bilgiç ve Ahmet Emin Özbay ile profesyonel sözleşme imzalandı. Hepsi henüz 16-17 yaşında, hepsi birbirinden yetenekli harika gençler bunlar...

Daha önceki yazılarımda golcü Azad Demir ve savunma oyuncusu Egemen Tutar'ı yazmıştım. Sarıyer'de forma giyen 16 yaşındaki Muhammed Arda Uzun'u geçtiğimiz hafta da yakın takibe aldım. Bu isme dikkat edin; Türk futbolu müthiş bir golcü kazanıyor. Beşiktaş bu genci kaçırmamalı...

Özetle herkes transfer istiyor ama öz kaynaktan müthiş gençler patlamaya hazırlar. Benim için en iyi transfer Türk gençlerinin başarısıdır.

Etiketler :