Beşiktaş, Cenk Tosun'u arıyor

Beşiktaş, Cenk Tosun'u arıyor

Spor Toto Süper Lig’de son maçlarda zorlanan ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de Bayern Münih’e 5-0 mağlup olan Beşiktaş, Everton’a transfer olan Cenk Tosun sonrası forvetlerinden yeterli katkıyı alamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta forvet hattında görev alan Vagner Love, Alvaro Negredo ve Mustafa Pektemek, son 9 resmi karşılaşmada fileleri havalandırmakta zorlanırken, performanslarıyla da Cenk Tosun’u arattı. Beşiktaş, eski oyuncusunun yokluğunda Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 9 karşılaşmaya çıkarken, rakip fileleri 17 kez havalandırdı. Vagner Love, Negredo ve Mustafa Pektemek, bu 9 karşılaşmadaki 17 golün sadece 7’sine imza atabildi. Bu resmi maçlarda takım olarak 1,8 ortalama yakalayan Beşiktaş’ta forvet oyuncuların yüzdesi 0,7’de kaldı. Siyah-beyazlılar, söz konusu 9 karşılaşmada 5 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Beşiktaş, bu süreçteki 2 maçtan ise yenilgiyle ayrıldı.

7 golün 4’nü Türkiye Kupası’nda attılar

Süper Lig ve Avrupa’da beklentileri karşılamakta zorlanan Vagner Love, Negredo ve Mustafa Pektemek, Türkiye Kupası’nda daha fazla etkili oldu. Beşiktaş, son 9 resmi karşılaşmanın 5’ini ligde yaparken, bu üç oyuncu 3 lig golüne imza atabildi. Siyah-beyazlı ekip, forvet oyuncularının etkisiz kaldığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlikle zirvenin uzağında kaldı. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ndeki Bayern Münih karşılaşmasında ise hüsrana uğradı. Maç boyunca sadece 2 pozisyon bulabilen ve bunların birini Vagner Love ile değerlendiremeyen siyah-beyazlı ekip, karşılaşmadan 5-0 mağlup ayrıldı.

Siyah-beyazlıların forvet hattı lig ve Avrupa gibi iki önemli kulvarda gereken katkıyı veremezken, Türkiye Kupası’nda ise daha fazla etkili oldu. 9 resmi karşılaşmanın 3’ünü Türkiye Kupası’nda oynayan Beşiktaş’ta forvetteki isimlerden Mustafa Pektemek, bu kulvarda takımına 3 gol kazandırdı. Sezon başından beri performansını yükseltemeyen Negredo ise Türkiye Kupası’nda fileleri bir kez havalandırabildi.

Vagner Love’dan 2 gol

Cenk Tosun’un Everton’a gitmesinin ardından Beşiktaş’ın devre arasında transfer ettiği Vagner Love, siyah-beyazlı formayla şu ana dek 2 kez gol sevinci yaşayabildi. Siyah-beyazlı ekipte şu ana dek 5 karşılaşmaya çıkan ve bunların 3’ünde ilk 11’de şans bulan Love, ligdeki Kardemir Karabükspor maçında fileleri 2 kez havalandırabildi. Beşiktaş’ta 5 maçta toplam 259 dakika süre alan Brezilyalı futbolcu, 129,5 dakikada bir gol kaydedebildi. (Fanatik)

Etiketler :