"Beşiktaş da 9 kişi kalmalıydı"

"Beşiktaş da 9 kişi kalmalıydı"

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Çaykur Rizespor'u farklı mağlup etti. Star Gazetesi Spor Yazarı Ali Sami Alkış, karşılaşmayı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Sami Alkış'ın bugünkü köşe yazısı:

Beşiktaş’ta Larin ve Vagner Love’ın bilinen yetersizliklerine rağmen; Mustafa Pektemek’in düne kadar alternatif çözüm olarak düşünülmemesi; hata bile değil, neredeyse suçtu... Çocuk, uğradığı büyük adaletsizliğe rağmen; gıkını çıkarmadan işine baktı. Güneş hoca, bundan sonra onu kesemez.

***

Gökhan Töre’ye yapılan hareketin kırmızı kartla cezalandırılmasını, (VAR desteğine rağmen) doğru ve adil bulmadım. Ağır bir karardı. Sarı kart olması gerekirdi.

Quaresma, o hareketin çok daha sertini ve bilinçlisini Koray’a yaptığında, kırmızı kart çıkmadı. İki pozisyon için çıkan farklı karar var... İkincisinde, video asistan hakem sistemi devreye sokulmadı. Hakem penaltı kararını da, seyircinin baskısı üzerine VAR’la aldı. Maç çarşafa dolandı.

***

Rizespor, daha 3. dakikada geriye düşmesine ve erkenden eksik kalmasına rağmen; Beşiktaş’a ciddi anlamda kafa tuttu. İkinci golü yiyene kadar olan dönemde; daha aktif ve pozitif olan taraf, konuk takımdı. Quaresma’nın gününde oluşuna kurban gittiler.İki gol de, Q7’nin harika ortalarından geldi. Penaltı kaçırması şanssızlığıydı.

Çaykur Rizespor etkili ve güzel futbolunu sonraki anlarda da sürdürüp, gol atma becerisini gösterdi. Sonlara doığru eridi.

***

Hakem Bülent Yıldırım, maç boyu Rize’ye biraz üvey evlat muamelesi çekti... Quaresma’yı (Bileğe darbesi için) atamadığı gibi; rakibine hem fiziksel faul yapıp hem de formasını çekmesine rağmen, Vida’ya da sarı kartını çıkaramadı. Eğer gösterse; sonradan sarı kart gördüğü için, çift sarıdan oyundan atılabilirdi. Rize iyi mücadelesinin hakkını alamadı. (Star/Ali Sami Alkış)

Etiketler :