Beşiktaş, Emirhan İlkhan ayrılığını KAP'a bildirdi! Bonservis ve sonraki satıştan pay

Beşiktaş, Emirhan İlkhan ayrılığını KAP'a bildirdi! Bonservis ve sonraki satıştan pay

Beşiktaş genç futbolcusuEmirhan İlkhan'ın Torino'ya transferi konusunda anlaşma sağlandığını KAP'a bildirdi. Siyah-beyazlı ekip ayrıca elde edilecek bonservis bedelini ve sonrası satıştan alacağı payı da açıkladı.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig devi Beşiktaş, genç futbolcusu Emirhan İlkhan’ın İtalya Serie A ekiplerinden Torino’ya transfer olduğunu KAP’a bildirdi.

Siyah-beyazlı ekip yapılan bildirimde İtalyan kulübünden 4.5 milyon euro bonservis bedeli alınacağını ve sonraki transferinden %15 pay alınacağını açıkladı.

Beşiktaş'ın yaptığı açıklama şöyle;

Profesyonel futbolcumuz Emirhan İlkhan'ın Torino F.C. S.P.A. Kulübü'ne kesin transferi konusunda; 4.500.000 Avro garanti bedel ve oyuncunun Torino F.C. S.P.A. ile sözleşmesi devam ederken bir başka kulübe kesin transferi halinde, net transfer gelirinin %15'inin Şirketimize ödenmesi, şeklinde anlaşma sağlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BAŞKAN ÇEBİ: 'EMİRHAN KALMAK İSTEMEDİ'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi dün akşam canlı yayında Emirhan İlkhan ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Çebi'nin açıklamaları şöyle;

'Emirhan İlkhan'da neden suçlandım? Sağlıksız muhalefet var. Seçim bitti yine çıktılar. Trol hesapları bırakın. Çok istiyorsanız seçime aday olun. Sosyal medyada rüzgar yapmayın. Sağlık düşünen Beşiktaşlılar önce anlamaya çalıştı, sonra bana hak verdiler. Bir oyuncu 18'e girdiği an serbest kalır. Bu doğru karar, köle değiller. 18'e geldiklerinde çocuklarımızla kontrat yapıyoruz. Birçoğu 'Menajerimle konuşun' diyor. Aileler birden ortadan kayboluyor. Niye? Ama bunu ben bilmem ve ben bir şey yapamam. Bir menajer furyası var. Herkes bu işten oturduğu yerden nemalanmaya başlıyor. Bu çocuklara biz imkan sağlıyoruz.

'Kalmak istemeyen çocuğu, kimse Beşiktaş'ta tutmamı istemesin. Ayrıca bunları satmayın diyorlar da, arkada 44 tane pırıl pırıl çocuk var. Onlar da fırsat bulsun, Türk futbolunu temsil etsin. Emirhan, menajerine yönlendirdi. 1 M€'ya çıkacaklardı, izin vermedik. Emirhan kardeşimize 5 milyon TL verdik, 4,5 milyon euro madde koyduk. Sürekli 'Avrupa'da oynamak istiyoruz' diyorlar. O zaman TFF de şapkasını önüne koyacak. Ayrıca gitmek isteyen oyuncuyu da incitemem. (Milliyet)