Beşiktaş forması giyen yıldızlar şimdi neredeler?

Beşiktaş forması giyen yıldızlar şimdi neredeler?

Süper Lig'de 4 büyüklerde her sezon bir çok yabancı futbolcu forma giyiyor. Beşiktaş forması giyen 5 yıldız ismin sonraki durakları ve devam eden futbol yaşantıları hep merak konusu olmuştur. Peki, Beşiktaş forması giyen bu yıldız isimler neredeler?

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş forması giyen yıldız isimlerin sonraki durakları ve devam eden futbol yaşantıları hep merak konusu olmuştur. 

1. Gordon Schildenfeld 

Beşiktaş'a 2008 yılında Dinamo Zagreb'den transfer olan Hırvat stoper siyah beyazlılarda yetersiz performans sergilemişti. Futbolundan çok hakkında çıkan "kör" iddiları ile hatırlanan futbolcu yıllar sonra yaptığı açıklamasında "Benim hakkımda böyle kötü şeyler düşündüklerini bilmiyordum. Beni Beşiktaş'taki zamanıma göre yargılamaları yanlış olur. Aslında bana kalırsa kalırsa o dönem bile iyi bir performans göstermiştim." açıklamalarında bulunmuştu. Gordon Schildenfeld Aris Limassol U21'in yardımcı antrenörü.

2. Kleberson 

Kariyerinde Brezilya ile Dünya Kupası ve Copa America gibi önemli başarıları bulunan Kleberson siyah beyazlılar ile Süper Kupa ve Türkiye Kupası başarıları göstermişti. 2005 yılında Manchester United'dan Beşiktaş'a gelen Kleberson İnönü'de oynanan bir Fenerbahçederbisinde uzaktan attığı golle iz bırakmıştı. Beşiktaş'tan ayrılırken sözleşmesini tek taraflı fesheden Brezilyalı oyuncu Beşiktaş'ın FIFA'ya başvurması sonucunda 4 ay futboldan men edilmiş ve 3 milyon 180bin Euro ödemeye mahkkum edilmişti. Kleberson şu an New York City'nin yardımcı antrenörü.

3. Ricardinho 

Süper Lig'e yolu düşen Brezilyalılar'dan olan Ricardinho 2002'de Dünya Kupası sevinci yaşamıştı. 2006-2008 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giyen Ricardinho bir de Türkiye Kupası sevinci yaşamıştı. Brezilyalı daha sonra Al-Rayyan SC yolunu tuttu.

4. Edouard Cisse 

Beşiktaş'a 2007'de Fransa devi PSG'den 2 milyon Euro karşılığında transfer olan Cisse bir kez şampiyonluk ve Türkiye Kupası zaferi yaşadı. Marsilya, Monaco, Rennes ve West Ham formaları da giyen yıldız futbolcu 2012'de futbol hayatına son verdi.

5. Rodrigo Tello 

2007'de Sporting Lizbon'dan Beşiktaş'a transfer olan Şilili Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden. Siyah beyazlı formayla birer Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan oyuncu 123 maçta 22 gol 37 asistlik katkı yaptı. Beşiktaş'ın ardından Eskişehirspor, Elazığspor, Şanlıurfaspor formaları giyen oyuncu 2016'da Audax Italiano forması altında futbola veda etti. (Fanatik)