Beşiktaş Guti'ye, Guti Beşiktaş'a neler katabilir? Ali Ece yorumladı...

Beşiktaş Guti'ye, Guti Beşiktaş'a neler katabilir? Ali Ece yorumladı...

Ali Ece TivibuSpor'da Guti hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - Tivibu Spor'da konuşan spor yazarı ve yorumcusu Ali Ece, Beşiktaş'ın yardımcı antrenör konusundaki gündemini değerlendirdi. İşte Ece'nin açıklamaları...

"Guti sadece Beşiktaş'ın eski oyuncusu, Real Madrid'in eski yıldız oyuncularından biri olduğu için gelmedi. Artık futbol daha karmaşık bir oyun, daha çok para dönüyor. Daha az hata payı var. O yüzden yardımcı sayısının artık daha çok olması gerekiyor. Mümkünse, şu an yabancı sınırı yokken yerli oyuncuların da hayranlık beslediği yabancı oyuncun da gördüğü zaman "Şenol Güneş çok iyi teknik direktör yalnız yardımcı da Guti ve İlhan Mansız." Şimdi Almanya'da yetişmiş bir Türk oyuncuyu düşün. İlhan Mansız'ı görünce 'vay' der. 'Guti'yi görsem tanımam demek' mümkün değil. Söyleyenler var... Düzeltme gelir bence o konuda öyle şey olmaz. Barcelonalı adamlar bile Guti'yi seviyor. Bu açıdan bakmak gerek. Mesela Şeref Bey var Şenol Güneş'in yıllardır yardımcısı. Zaten o olacak.

Yılmaz Vural çalıştırdığı bir takımda kaleci antrenörü alın başkan diyor. Kaleciyi de başkası çalıştırcaksa ben sana niye para veriyorum diyor. Bu dediğim 10 yıl önce falan oluyor. Bence iyi mesafe kat ettik. Yardımcının ünlü olması ünsüz olması önemli değil. Bazı eski futbolcular var nasıl teknik adamlıkta başarılı oluyorlar bazıları da süper başarısız oluyorlar. Guti'nin de başarılı olabilme ihtimali neden yüksek? Çünkü bir Real Madrid altyapısı var. Guti'nin potansiyeli çok yüksek." ifadelerini kullandı.