"Beşiktaş ile puan farkının kapanması için..."

"Beşiktaş ile puan farkının kapanması için..."

Milliyet yazarı Şansal Büyüka'dan Beşiktaş'ın futbolunu övdü.

Ajans Beşiktaş - Şansal Büyüka bugün Milliyet gazetesinde yayınlanan yazısında Beşiktaş'a dair şunları kaleme aldı:

"Beşiktaş ligin 21. haftası geride kalırken, Medipol Başakşehir’den 4, Galatasaray’dan 7, Fenerbahçe’den 10 puan öne geçti. Şimdi herkes, “Bu puan farkı kapanır mı, kapanmaz mı?” bunu konuşuyor. Özellikle bu hafta Galatasaray-Beşiktaş maçının olması bu hesaplara ciddi anlamda yoğunluk kazandırdı.

Galatasaray kazanırsa, puan farkı 4’e iner ki, bu sarı-kırmızılı ekip adına “taze bir umut” demek... Beraberlik ya da siyah-beyaz bir galibiyet zaten kanatlanıp giden Beşiktaş’ı uçurur. Ancak kimsenin hesaplamadığı, konuşmadığı daha önemli bir konu var. Hadi puan farkını anladık, aradaki “futbol farkı” ne olacak?

Taraflı tarafsız kim varsa, hepimiz görüyoruz. Beşiktaş zirvedeki rakiplerine oranla çok daha iyi oynuyor. Ciddi anlamda futbol farkı yaratıyor. Daha iyi bir hocaya, daha iyi, daha kaliteli, daha derinlikli bir kadroya sahip... Heyecanı daha fazla, disiplini daha fazla, tribünlerde seyircisi daha fazla...

Puan farkının kapanması için  önce “futbol farkı”nın kapanması gerekiyor. Beşiktaş’ın futbolu da çok farklı ve doğal olarak, haklı olarak siyah-beyazlı ekibe avantaj sağlıyor. Bu futbol farkını kapatmadan, puan farkını kapatmak çok kolay değil... Kaç hafta öncesinden “Beşiktaş bırakmaz” deyip, yazımıza başlık konusu yapmamız bu yüzden..."

Etiketler :