Beşiktaş-Lyon maçı hakemine ilginç yorum: "Sağı solu belli değil"

Beşiktaş-Lyon maçı hakemine ilginç yorum: "Sağı solu belli değil"

Beşiktaş - Lyon maçını yönetecek olan Mazic için önemli değerlendirmeler...

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın, Lyon takımı ile oynayacağı çeyrek final rövanş maçını Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek. Fanatik gazetesi yazarı ve hakem yorumcusu Deniz Çoban, Milorad Mazic hakkında yorumlarını aktardı:

"44 yaşında, neredeyse hakemliğinin sonuna geliyor. İlginç bir hakemlik yaşantısı var. Son 4 yıldır UEFA'nın seçkin/elit hakemleri arasında. 2013 yılında elit oldu. 2014 yılında Dünya Kupası'na davet edildi. O dünya kupası hakemin kariyerinde olumsuz anlamda çok önemli bir dönüm noktası oldu.

İlk görev yaptığı Almanya - Portekiz grup maçında Almanya'nın maçı 4-0 kazanmasına rağmen çok ciddi eleştirilere maruz kaldı. Hemen arkasından yönettiği bir diğer grup maçında da verdiği hatalı kararlar nedeniyle maç sonrası FIFA tarafından ülkesine gönderilen bir hakem durumuna düştü. Herşeye rağmen 2016 Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalma şansı yakaladı. İspanya - Türkiye maçını yönetti.

Bir taraftan oyunculara samimi yaklaşımlar sergilerken bir taraftan da belirli zamanlarda onlarla arasına mesafe koyan bir hakem. Tarzı otoriter ve katı. Kartlarını çoğu zaman otoritesini korumak için kullanıyor. Gereksiz yere heyecanlı ve abartlı bir bedn dili var. Jest ve mimikleri oyunculara karşı onu bazen antipatik yapabiliyor.

Maç sırasında problemli oyuncuları belirleme konusunda sorun yaşayan bir hakem. Elle oynamaları değerlendirirken yaptığı değerlendirmeler onun için hep olumsuz olmuş. Ekibiyle ters düştüğü maçlar çok fazla.

Yakın tarihte kayda geçmiş çok sayıda problemli maçı mevcut. 2 tane iyi maç yönetirse 1 tane mutlaka önemli hata yapıyor. Sağ-solu belli olmayan bir hakem. Tutarlı bir çizgisi olmayan bir hakem."