Beşiktaş Ozan Tufan'ı resmen istedi! İşte Fenerbahçe'nin yanıtı

Beşiktaş Ozan Tufan'ı resmen istedi! İşte Fenerbahçe'nin yanıtı

Fenerbahçe'de Ozan Tufan'ın geleceği bir kez daha tartışma konusuyken, Beşiktaş Ozan Tufan için nabız yokladı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, ilk 11'de forma giyemeyen ve bu yüzden sarı lacivertlilerde mutsuz olduğu söylenen Fenerbahçe kaptanı Ozan Tufan için devreye girdi.

Ahmet Nur Çebi, Ali Koç ile görüştü

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Teknik direktör Sergen Yalçın'ın isteğiyle Ozan Tufan için Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile bir görüşme gerçekleştirdi. Çebi, Koç'a Ozan Tufan'ı Beşiktaş kadrosunda görmek istediğini iletti.

Fenerbahçe'den olumsuz yanıt

Beşiktaş'ın bu talebine Fenerbahçe'den olumsuz yanıt geldi. Başkan Koç'un Çebi'ye "Teknik direktörümüz Vitor Pereira'nın Ozan Tufan ile ilgili verdiği bir karar yok. Ozan Tufan değer verdiğimiz kaliteli bir oyuncu. Şu an için ondan yararlanmayı düşünüyoruz" dediği öğrenildi.

Pereira istemezse rota Avrupa

Sarıl lacivertli yönetim Ozan Tufan hakkında Teknik Direktör Vitor Pereira'nın vereceği raporu bekliyor. Pereira'nın raporunun olumsuz çıkması halinde Ozan Tufan'ın Türkiye içinde satışına sıcak bakılmıyor. Fenerbahçe kaptanının ancak yurt dışı satışına onay verilecek.

Ozan Tufan'ın Fenerbahçe kariyeri

Ozan Tufan ile Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın arasında ayrı bir ilişki bulunuyor. 2015-2016 sezonunda Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Ozan Tufan sarı lacivertlilerde zor günler geçirmişti. 2018-19 sezonunda dönemin teknik direktörü Aykut Kocaman, Ozan Tufan'ı kadro dışı bırakmıştı. Oyuncu, kış transfer döneminde o dönem Sergen Yalçın'ın yönettiği Alanyaspor'a kiralık olarak gitmişti.

Ozan Tufan'ı Sergen Yalçın futbola döndürmüştü

Futbolu bırakma noktasına gelen Ozan Tufan, Sergen Yalçın'ın yönetimi altında başarılı bir performans ortaya koymuş ve yıl sonunda geldiği Fenerbahçe'nin kadrosunda kaptanlığa kadar yükselmişti. Yalçın, Tufan'ın ilk geldiği dönemde, "Ozan Tufan 13 aydır top oynamıyor, onu futbolcu olduğuna ikna etmeye çalışıyoruz" demişti. Milli futbolcu form düzeyini artırdıktan sonra hocasıyla olan fotoğrafını paylaşarak, "Hatırlattı" ifadesini kullanmıştı.  Tufan, Fenerbahçe'ye döndükten sonra da Yalçın'ın kendisi için yaptıklarını unutmamıştı. Ozan Tufan, Sergen Yalçın'ın doğum gününü şu sözlerle kutlamıştı:

"Zor zamanlarımda yanımda olduğunuz için teşekkür ederim, iyi ki doğdunuz hocam!"

Ozan Tufan'ın performansı

 

Ozan Tufan bu sezon Adana Demirspor maçının son 14 dakikasında oyuna girdi. Geçen sezon ise oynadığı 37 maçta 6 gol atarken 10 asist yaptı. Bu Ozan Tufan'ın kariyerinde ulaştığı en çok asist sayısı oldu. Fenerbahçe formasıyla toplam 174 maça çıkan Ozan Tufan'ın 21golü 24 asisti bulunuyor. (Ajansspor - Kartal Yiğit)