"Beşiktaş pastırma yazı yaşıyor"

"Beşiktaş pastırma yazı yaşıyor"

Beşiktaş’ın son dönemdeki çıkışını, Sabah Gazetesi'nin yazarları değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Sabah Gazetesi'nde bugünkü Serset Kürsü köşesi:

MURAT ÖZBOSTAN: Beşiktaş, büyük bir çıkışla Galatasaray, Trabzonspor ve F.Bahçe'yi geçerek 3.'lüğe yerleşti. Abdullah Avcı'nın istifası isteniyordu. Maçtan sonra ise tribünlere çağırılan bir hoca oldu. Gelinen süreci değerlendirir misiniz? Bu tabloda 4 büyüklerin şampiyonluk şansları ne?

FATİH DOĞAN: Beşiktaş'a ve Avcı'ya yargısız infaz yapıldı. Kendi değerlerini ortaya koymadan, futbol kariyeri 5 maç sonunda çöpe atıldı. Avcı, 5 maçta çöpe atılacak isim değildi ve öyle olmadığını gösterdi. Bu süreç sürpriz değil. Büyük takımların büyük refleksleri olur. Beşiktaş halen istenen seviyede oynamıyor. Avcı da şu anda şapkadan tavşan çıkarmıyor. Ama büyük transferler yapan, milyon Euro'lar harcayan rakiplerine göre başarılı. Avcı, değişime açık biri. Takıma göre, malzemeye göre, sisteme, oyun felsefesine yeni yorumlamalar getirdi. Bu yükseliş yönetim desteğiyle devam ederse daha da iyi noktalara çıkacaktır.

GÜRCAN BİLGİÇ: En büyük hatayı sıralamadaki yerleri işaret alırsak yaparız. Çünkü puanlar o kadar birbirine yakın ki iki hafta puan kaybeden onunculuğa yaklaşıyor. Avcı'yı tribünlere alkışlatan neden, ne yazık ki oynattığı oyun olmadı. Tabela ile yürüdü alkışların önüne. Halbuki takıma yeniden yapılanma için gelmişti. Bunu doğru anlatamadıkları için dün 'istifa' diye bağıranlar, bugün 'helal olsun' moduna geçiyorlar. Beşiktaş'ın sahadaki oyunu şampiyon olmasına yetmez. Ya kaliteyi biraz daha yükseltecekler ya da doğru oyuna geçecekler. Kayseri galibiyeti ile gelen bu durum 'pastırma yazı'dır. G.Saray'ın yenik duruma düştükten sonra gösterdiği reaksiyon önemliydi. Bu sezon ilk defa oldu. Fenerbahçe kendi kendini baskılıyor. VAR'dan şikâyet ediyorlar ama en önemli oyuncu da penaltıyı kötü atıyor

LEVENT TÜZEMEN: İlk 6 hafta bittiğinde Beşiktaş tek galibiyetle 16. sıradaydı. Bu başarısızlığın nedeni, Avcı'nın Beşiktaş'a Başakşehir'in oynadığı oyunu kabul ettirmeye çalışmasıydı. Daha önce Avcı'yı uyarmış ve Şenol Güneş'in oyun modelini bu kadar kolay terk etmemesini söylemiştim. Avcı da son 7 haftada eğer 6 galibiyet, 1 beraberlik almış ise bu savunduğu sistemden geri adım atmasının belgesidir. Güneş döneminde görev yapan oyuncuların oyun hafızasına Beşiktaş geri dönünce galibiyet serisi geldi. Ayrıca Avcı, birçok kulübün yaratamadığı omurgayı Beşiktaş'ta buldu. Ljajic'e olan tepkisini geri çekti, Karuis ile başlayıp Vida ile devam eden, Elneny-Atiba ikilisiyle kelepçeye dönüşen, Ljajic'in aklını kullanan ve Burak'ın golcülüğüyle skoru bulan Beşiktaş, ligin en uyumlu omurgasına sahip. G.Saray, ezber bir kadroya ulaşamadığı için oyun istikrarını yakalayamadı. Ocak'ta Onyekuru transferini gerçekleştirir, golcüsü Falcao da dönerse yarışın favorilerinden biri olur. F.Bahçe'de oynayan oyuncu mutlu, oynamayanlar ise mutsuz. Yanal, yerli-yabancı arasında rekabeti yakalamalı.

BÜLENT TİMURLENK: Galatasaray derbisi keskin virajdı, ben Beşiktaş o maçı kazanırsa sonraki fikstürde seri galibiyetlerini bekliyordum. Seçim krizi, Burak'ın sakatlığı, Elneny'nin cezası, N'Koudou ve Diaby'nin uyum süreci Beşiktaş'ı fazlasıyla tökezletmişti. Son 4 haftadaki rakiplere bakarsanız hepsi sorunlu takımlar ama Avcı'nın takımı kazanma alışkanlığı edindi. Orhan Ak krizini aştılar, sakatlar geri döndü, Avcı'nın pas oyunuyla Beşiktaş takımının tutmayan kimyası için orta yolu buldular. Ligin ilk yarısının kalan haftalarında F.Bahçe, Trabzon ve G.Saray, Beşiktaş ve Sivas gibi en az 3 maçlık galibiyet serisi yakalayamazsa 2020'ye Beşiktaş avantajlı girer. (Sabah)