"Beşiktaş sahada yoktu..."

"Beşiktaş sahada yoktu..."

Vatan Gazetesi Spor Yazarı Güntekin Onay, Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ilk 45 dakikada hiç olumlu bir görüntü ortaya koyamadı. Bireysel olarak Oğuzhan, Lens ve Talisca’nın kötü oyunlarının ötesinde bu durumun başlıca nedeni sahadaki oyuncuların birbirini tamamlayacak bir kimyadan uzak olmasıydı. Şenol Güneş’in elinde Quaresma ve Babel gibi 2 süper güç var. Cenk sol kanatta başlıyor. Negredo ceza alanı içinde hiç topla buluşamadı ve ilginç olan İspanyol santrfor şu ana kadar Quaresma ile birlikte hiç süre almadı.

Her santrfor, özellikle de Negredo gibileri Quaresma tipinde bir kanat oyuncusu ile birlikte oynamak ister.
Şenol Güneş baktı ki bu formasyon ile işler yolunda gitmiyor, ikinci yarıyla birlikte Babel ile Quaresma’yı oyuna sürdü ancak sahada yürüyen Oğuzhan, Cenk ve Talisca’yı da çıkartma şansı yoktu. İkinci yarının başında Babel’in kırmızı kartıyla planlar tamamen alt üst oldu.

SADECE QUARESMA

Dün sahada -Quaresma ve biraz da Caner hariç- kazanmak için hiçbir şey yapmayan Beşiktaş, fiziksel ve taktiksel olarak yokları oynadı. Buna karşın sahada çok daha diri ve istekli görünen G.Birliği kazanmayı hak eden taraftı.

Siyah-Beyazlı ekibin lig konsantrasyonu sezon başından beri yüksek değil. Açık konuşalım, şu ana kadar ligde üst düzey futbol oynadıkları tek bir maç bile yok. Dün lig sonuncusu ile oynayıp pozisyon üretemiyorsanız mazeretiniz de yoktur. (Vatan/Güntekin Onay)

Etiketler :