Beşiktaş transfer çalışmalarını sürdürüyor

Beşiktaş transfer çalışmalarını sürdürüyor

İşte Beşiktaşlı yönetim ile teknik direktör Sergen Yalçın arasında gerçekleşen transfer zirvesinin tüm detayları. Kartal'da Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre'nin transferiyle ilgili karar verilirken Başakşehirli milli futbolcu gündeme alındı.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig’in son haftasına üçüncülük iddiasıyla giren Beşiktaş’ta, yönetim ve teknik heyet bir araya gelerek yeni sezon için yol haritasını belirledi.

Zirvede transfer başta olmak üzere birçok konu masaya yatırılırken, yönetim ile teknik heyetin uyum içerisinde olduğu ve ortak noktalarda buluştuğu belirlendi. İşte yeniden yapılanan Kartal’ın transfer stratejisi...

KALEDE ERSİN’LE DEVAM:

Yeni sezon planlamasında kale konusu en ince detayına kadar konuşuldu. Teknik Direktör Sergen Yalçın, yabancı kaleci transfer etmek yerine genç Ersin’le yola devam ederek, kulübeye tecrübeli bir file bekçisi almanın daha doğru olacağını ifade etti.

Yönetimin de bu konuda Yalçın ile aynı fikirde olduğu belirtildi. Yeni yabancı oyuncu kısıtlaması nedeniyle geride kalan haftalarda kendisini kanıtlayan Ersin’in birinci kaleci olmasına karar verildi.

SAVUNMA SİL BAŞTAN: 

Victor Ruiz ile yollarını ayıran siyah-beyazlılar, stoper hattında köklü bir değişikliğe gidecek. Alanyaspor’da oynayan Welinton için hem oyuncuyla hem de kulübüyle el sıkışan Beşiktaş Yönetimi bu transferi takasla bitirmeyi hedefliyor.

Alanyaspor’a önerilecek oyuncu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Normal şartlarda Welinton için Alanyaspor’un 3 milyon euro gibi bir bonservis istemeyi planladığı fakat Beşiktaş’ın ısrarları sonucu takasa da sıcak bakıldığı kaydedildi. Welinton’un yanı sıra iki stoper daha alınacağı ifade edildi.

ORTA SAHAYA MENSAH: 

Alanyaspor’la sözleşmesi biten sol bek Nsakala ile daha önce anlaşma sağlayan siyah-beyazlılar, Kayserispor’un başarılı orta sahası Bernard Mensah için kulübüyle görüşmeleri hızlandırdı.

Ganalı oyuncu için bir süredir Kayserispor ile pazarlık yapan siyah-beyazlılar, transferi bitirme noktasında olumlu ilerleme sağladı. Lig bittikten sonra Kayserispor ile bir kez daha görüşecek olan Beşiktaşlı yöneticiler bir miktar para ve oyuncu yöntemiyle bu transferi noktalamayı hedefliyor.

İKİ GOLCÜ GELECEK: 

Lille’in resmen talip olduğu Burak Yılmaz ile ayrılık için her konuda anlaşma sağlayan Beşiktaş Yönetimi, Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın isteğiyle iki golcü transfer edecek.

Güven Yalçın’ın satışına onay vermeyen deneyimli teknik adamın, Burak Yılmaz’ın gitmesi durumunda iki deneyimli golcünün kadroya katılmasının şart olduğunu söylediği aktarıldı.

‘Oğuzhan geri gelsin’ 

Teknik Direktör Sergen Yalçın devre arası takımdan ayrılmasına engel olamadığı Oğuzhan Özyakup’u yeni sezon kadrosunda görmek istediğini bildirdi.

Feyenoord’la kiralık sözleşmesi biten tecrübeli orta saha oyuncusunun yeni sezonda Beşiktaş’a büyük katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan Yalçın, diğer kiralık oyunculara ise kapıyı kapattı. Deneyimli hocanın, Fransız stoper Isimat Mirin ve Kanadalı golcü Cyle Larin’in teklif gelmesi halinde satışına onay verdiği bildirildi.

Gökhan Töre bekleniyor 

Transferde ismi sık sık geçmesine rağmen listede yer almayan Gökhan Töre’nin boşa çıkması durumunda kadroya katılabileceği iddia edildi. Yeni Malatyaspor forması giyen deneyimli kanat oyuncusuyla ilgili gelişmelerin yakından takip edileceği belirtildi.

Topal sürprizi... 

Yedek kulübesinde maçın kaderini değiştirebilecek kalitede tecrübeli hamle oyuncuların bulunmasını isteyen teknik heyetin bu nedenle Medipol Başakşehir’den Mehmet Topal’ı da listeye almayı düşündüğü belirtildi.

Şampiyonluk yarışı yapabilmek için güçlü bir yedek kulübesine sahip olmak zorunda olduklarının altını çizen Sergen Yalçın’ın bu düşüncesine yönetimin de tam destek verdiği kaydedildi.

Tek sorumlu Yalçın 

Beşiktaş Yönetimi, futbolla ilgili tüm konularda son kararı Teknik Direktör Sergen Yalçın’a bıraktı. Buna göre siyah-beyazlılar transferde çeşitli kanallar üzerinden gündeme gelen tüm oyuncuları ilk olarak Yalçın’a yönlendirecek.

Başarılı teknik adamın istemediği oyuncular kesinlikle transfer edilmeyecek. Kulübün maddi olanaklarına göre hareket eden Sergen Yalçın’ın, transfer komitesi ile büyük bir uyum içerisinde çalıştığı da ifade edildi. (Milliyet - Serdar Sarıdağ)

Etiketler :