Beşiktaş ve Vodafone’dan yeni işbirliği: Geleceğin Karakartalları

Beşiktaş ve Vodafone’dan yeni işbirliği: Geleceğin Karakartalları

Vodafone ve Beşiktaş işbirliğinde Türk futbolunun geleceğine önemli katkılar sağlamak için hazırlanan yeni proje tanıtıldı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Vodafone Park'ta, Vodafone CEO'su ile bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve Vodafone ile ortak yapılacak olan projeden bahsedildi. Basın toplantısına teknik direktör Şenol Güneş, Ryan Babel ve Necip Uysal da katıldı.

VODAFONE KARA KARTAL'IN BAŞARISI

Fikret Orman, şu ifadeleri kullandı "Vodafone ile yaptığımız sponsorluğumuz standart bir anlaşma olduğu kadar yabancı bir markanın, bir Türk markasına yaptığı yatırımdır. Vodafone Karakartal'ı 3.5 yıl önce başlattık ve yeni bir iş modeli olarak ortaya koyduk. Bir ek gelir kaynağı yarattık ve bugüne kadar Beşiktaş Kulübü 8 milyonun üzerinde bir gelir kazanmış oldu. Buradan bütün Beşiktaşlı taraftarlara teşekkür ediyorum"

GENÇLERİ GELİŞTİRME PROJESİ

Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan: "2018 yılındayız, Beşiktaş ile 5. yılımıza girdik. Bizim için çok güzel bir yolculuk oldu. Beşiktaş'a ortaklığı için teşekkür etmek istiyoruz ve bu ortaklığımız kapsamındaki başka bir projeyi açıklayacağız. Geleceğin Karakartalı projesini iki yıldır tasarlıyoruz. Gençleri geliştirmek için çok önemli bir proje bu. 8-14 yaş arasındaki tüm çocuklara ulaşmak istiyoruz"

7 BÖLGEDEN 350 ÇOCUK SEÇİLECEK

Vodafone İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy, projenin detaylarını anlattı "7 bölgeden 350 çocuk bu oylama sonucu seçilecek. Ardından Beşiktaş scout ekibi her bölgeden 5'er oyuncuyu belirleyecek ve bu çocuklar İstanbul'a getirilip 4 günlük kampa alınacak. Çocukların videolarını oylamak için Vodafone Karakartal abonesi olmak gerekiyor. Bu aboneler haftalık 10 oy verebilecek. Sistemde toplamda en az 500 bin oy bekliyoruz. Çocuklarımızın videoları uygulama üzerinden yüklenecek. Bölgeyi seçip, istenen video telefonun galerisinden seçilerek sisteme yüklenip gönderilecek. Video gönderebilmek için Vodafone Karakartal abonesi olmak gerekiyor."

ŞENOL GÜNEŞ: "BEN DE SOKAKTAN GELDİM..."

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş "Saygılarımı sunarak başlamak istiyorum. Burada iki tane büyük markanın birlikte yaptıklarını biliyoruz. Zaman zaman sponsorluk desteklerinin havada kaldığı dönemde Vodafone ve Beşiktaş anlaşmasını önemli görüyorum. Markalar bir üründür, pazarlanabilirler. Çocuklarımıza bir yatırım yapılacak olması beni sevindiriyor. Ben de sokaktan geldiğim için biliyorum, bugünün gururunu yaşıyorum. Çocuklarımızın önünün açılmasını diliyorum. Futbol çok güzel bir olay, eğer bunun kıymetini bilirsek." dedi.

TEKNOLOJİ FARKI !

Beşiktaş'ın kaptanı Necip Uysal "Benim altyapıya girdiğim günden bugüne kadar 15 sene geçti. O zamanlar teknoloji bu kadar iyi değildi. Amatör bir kulüpten geldim buraya. A Takım'a çıktığım zaman burada kalıcı olmaktı amacım bunu gerçekleştirdim. Kardeşlerime tavsiyem ne olursa olsun futbolu bırakmamaları ve devam etmeleri." ifadelerini kullandı.

FİKRET ORMAN'DAN BEINSPORTS AÇIKLAMASI

Fikret Orman, Bursaspor maçı hakkında konuştu "Bein Sport dünyada yayın yapan çok önemli bir kurum. Böyle uluslararası şirketler böyle basit şeyler içerisinde olmazlar. Bizim pozisyonumuzu saklayacak bir şey yapmazlar, mümkün değil. Yayıncı kuruluşla iletişimimiz çok iyidir. Hata varsa alt düzeyde bir hata vardır. Onun dışında bir art niyetli bir konu olacağını düşünmüyorum."

İŞTE PROJENİN DETAYLARI

Türk futbolunun önde gelenleri seçecek

Vodafone ve Beşiktaş JK tarafından futbolda altyapı ihtiyacından hareketle geliştirilen “Geleceğin KaraKartalı”na katılmak isteyen çocukların ebeveynleri, Vodafone Park mobil uygulaması üzerinden ya da geleceginkarakartali.com sitesine çocuklarının yeteneklerini sergiledikleri en fazla 59 saniyelik videolar yükleyecek. Bu videolar, top kontrolü, top sürme ve çalım, pas ve şut ile özel bir hareketten oluşacak. Videoların oylanması sonucu en çok oy alan 350 çocuk bölge elemelerine katılma hakkını kazanacak. Ardından, Gökhan Keskin, Fikret Demirer, Yasin Sülün ve Serdar Topraktepe’den oluşan Beşiktaş JK’nın deneyimli scout ve antrenör ekibi tarafından gerçekleştirilecek seçmeler sonucu toplam 35 çocuk, Beşiktaş JK’nın İstanbul Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek 4 günlük kampa ve ardından Vodafone Park’taki bir günlük final etkinliğine katılmaya hak kazanacak. Final etkinliğinde en az 3 çocuk Beşiktaş’ın altyapısına dahil olarak futbolcu olma hayalini gerçekleştirme imkânı bulacak.

Abone başına en fazla 10 video yüklenebilecek

“Geleceğin KaraKartalı” projesine video yüklemek için Vodafone’lu olmak gerekiyor. Aboneler, “Vodafone Yanımda” şifresi ile sisteme girerek video yükleme işlemini gerçekleştirebiliyor. Yüklenen videonun içeriği uygun bulunursa, en geç 1 gün sonra sisteme yükleniyor. Yükleme işlemi Vodafone Park mobil uygulaması üzerinden yapılırsa, abonenin internetinden yemiyor. Abone başına en fazla 10 video yüklenebiliyor.

“Geleceğin KaraKartalı” projesinde video oylamak için ise Vodafone KaraKartallı olmak gerekiyor. Her abonenin haftada 10 oy kullanma hakkı bulunuyor. Oy hakkı her pazartesi yenileniyor. Bir video sadece bir kez oylanabiliyor.

En az 3 çocuk altyapıya kazandırılacak

“Geleceğin KaraKartalı”nda Şubat ayından itibaren her hafta sonu başka bir bölgede olacak şekilde birer günlük etkinlikler düzenlenerek video yükleme ve oylamalar teşvik edilecek. Nisan ayı itibariyle de Erzurum, Gaziantep, Samsun, Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde gerçekleştirilecek 1’er günlük seçmeler ile her bölgeden 5 çocuk seçilecek. Böylece toplam 35 çocuk, Haziran ayında Beşiktaş JK’nın İstanbul Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek 4 günlük kampa ve ardından Vodafone Park’taki bir günlük final etkinliğine katılmaya hak kazanacak. Finalde yapılacak seçmelerle en az 3 çocuk Beşiktaş’ın altyapısına girme fırsatı yakalayacak.

Etiketler :