"Beşiktaş yönetimine küfür edildiğini görmedim"

"Beşiktaş yönetimine küfür edildiğini görmedim"

Fenerbahçe, yeni transferleri Neto, Janssen ve Eljif için imza töreni düzenledi.

Ajans Beşiktaş - İmza töreni sonrasında konuşan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş maçını hakkıyla kazandıklarını belirtti. İşte Mosturoğlu'nun açıklamaları: " Biz futbolcuların ve teknik adamların konuşmasını istiyoruz. Uzun süre de buna dikkat ettik. Zaman zaman bu gibi konularla basın karşısına çıkmak istediğimiz bir konu değil.

Fenerbahçe derbiye bileğinin hakkıyla kazandı. O maçı hak ettik. Fikret Orman'ın açıklamalarında sorun olduğunu düşünüyorum. Efendi isim ve sıfat olarak farklı anlamlar taşıyor. Fikret Orman 'Efendi' kelimesini sıfat olarak söylüyorsa bunu söylemesin. Bunu toplum söyler. Eğer isim olarak bu kelimeyi kullanıyorsa, Fenerbahçe buna izin vermez.

Eğer Quaresma, Pepe ve Medel sahaya iyi niyetle çıksaydı sahada güzel sonuçlar olurdu. Valbuena'dan çalım yiyen, Quaresma'yı tekme atmaya getiren sebep nedir? Futbolda dün yoktur, bugün vardır. Fikret Orman geçen sene Hasan Çetinkaya'nın kafasının yarıldığını görmedi herhalde.

Şenol Güneş'in tribüne gönderilmesi nasıl bir haksızlıktı? Kırmızı kartlar nasıl doğru değildi anlamadım. Fikret Orman'ın haklı olduğu tek konu ofsayt pozisyonu. Negredo'nun golü ofsayt mıydı? Yoksa pozisyon öncesi oyun durmuş muydu? Hakem hatası mı bu yani? Biz göremedik. Alın teriyle, savaşarak Beşiktaş maçını kazandık.

Beşiktaş bizi 12 yıldır burada yenemiyor.Her yenilgi sonrası yapılan açıklamalara anlam veremiyorum. Fikret Orman, 'Takımdaki oyuncular çok ahkaklı' diyor. Diğer takımlarda oynayanlar ahkalsız mı? Efendilik böyle olmaz. Kimin daha çok Müslüman olduğuna kamuoyu karar verir. 'En iyi Müslüman takımı Beşiktaş' sözüne anlam veremiyorum.

Biz her zaman, "Devletimizin emrindeyiz" dedik. FETÖ'yü lanetledik. Fikret Orman'ın da bu konu hakkında fikir sunmasını bekliyorum. Mahmut Uslu bugün olsa bu şekilde konuşmak istemezdi. Ama ben onun düşüncesini biliyorum. Fakat bu takımdan ayrılan bir futbolcunun yeni takımına şirin görünmek için açıklamalar yapması doğru değil. Mahmut Uslu'nun da böyle düşündüğünü biliyorum. Seçtiği dil yanlıştır ama duyguları böyle. Caner, Beşiktaş tribününe saygıda bulundu ama yeri yanlıştı. Burada da güzel günler yaşadı. Taraftara saygı duymalı. Caner'i fişek yapan Fenerbahçe.

Bir kulübün lehine ve aleyhine sistematik hatalar yapan hakem, hakem olamaz. Hakemin kendi standardı vardır. Standardı yanlış olabilir ama her maçta aynı standardı sürdürmelidir. Maçtan maça değişmemelidir. Bunu yazılı olarak beyan ettik zaten.  Eğer bir hakem Fenerbahçe aleyhine hata yaptı diye dinlendirilecekse, mesaj verilecekse ben buna karşı çıkarım.

Fikret Orman samimiyse gelsin Federasyon'u değiştirelim. Madem şikayetçi gelsin değiştirelim. Fikret Orman diyor ki yöneticilerimize küfür edildi. Ben Beşiktaş yönetimine küfür edildiğini görmedim. Böyle bir şey varsa göstersin gereğini yapmaya hazırız.

Fikret Orman, seremoniye getirilen çocukları yönlendirdiğimizi söylüyor. Eğer yaptıysak ispat etsinler istifa ederiz. Şerefsizliktir bu. Eğer maçtan önce seremonide o çocuklara biz 8 işareti yaptırmışsak bu en büyük şerefsizliktir. Video hakem olsaydı Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısı bu kadar olmazdı. En mağdur takım biziz. Eğer Video hakem gelirse en karlı takım biz çıkarız.

Etiketler :