"Beşiktaş’ı bir Avrupa maçında hiç böyle görmedik"

"Beşiktaş’ı bir Avrupa maçında hiç böyle görmedik"

Fanatik gazetesinden Orhan Yıldırım, Beşiktaş - Genk mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın yazısı:

Şenol Güneş, UEFA’daki en kritik maç öncesi takımın bütün motivasyonunu dağıttı. Başkan Orman’ı, “Ben kur indirimi istemedim” dedirtmek için medya karşısına çıkardı. Güneş’in bu anlamsız ve yersiz suni gündemi takıma olumsuz yansıdı. Avrupa’da geçen yıl tarih yazan Kartal, evinde fark yedi.

Kaleye şutu yok

Beşiktaş’ı bir Avrupa maçında hiç böyle görmedik. İsteksiz, sistemsiz ve çaresiz... Koca ilk yarıda rakip kaleye tek şut atamadı, net pozisyonlar verdi. İkisinde Karius başarılıydı. Üç tehlikeli vuruş da, sıyırıp geçti. 23’te ise, herkesin bakışları ve zincirleme hata golü getirdi. Genk, Samatta’nın golü ile devreyi 1-0 önde kapadı..

Eksikler çok arandı

Pepe, Adriano, Babel ve Ljajiç’in yokluğunda sıkıntı yaşandı. Karius, Medel, Gökhan ve Q7’nin gayretleri yetmedi. Genk; çok koşan, geriden iyi çıkan ekip. Belçika temsilcisi sert futbol ortaya koydu. En önemli özelliği ise oyunu bir anda ters tarafa taşıması oldu. Bu tür toplar, Kartal’a zor anlar yaşattı.

Tam umutlanmışken

İkinci yarı Love hamlesi vardı. Buna rağmen pozisyonları bulan Genk, Samatta ile farkı ikiye çıkardı. Love’un golü ile umutlanan Güneş’in ekibi üç dakikada iki gol yedi. 79’da Ndongala ve 82’de Piotrowski farkı açtı. Love’un 85’deki golü sonucu belirledi: 2-4

Etiketler :