"Beşiktaş'ın 10 kişi kalması avantaj oldu"

"Beşiktaş'ın 10 kişi kalması avantaj oldu"

İrfan Buz, NTV Spor'da Karabükspor-Beşiktaş mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İrfan Buz şu değerlendirmelerde bulundu: Karabükspor, Necip'in kanadını delmek istedi. Tosic'in kırmızından sonra Beşiktaş için avantaj oldu. Karabük müsabakaya ortak olmaya başladı. Beşiktaş'a atak verdi. Aslında Beşiktaş'ın golünün gelmesi siyah-beyazlı takım adına önemliydi. Babel'in deri koşuları yapması çok önemli. Tolgay da orta sahada çok iyiydi. Tosic'in atılmasından sonra Beşiktaş daha fazla alan yakaladı ve 1-0 galip geldi.

Talisca'nın çok iyi bir sol ayağı olduğu için forvetin etrafında bulunması lazım. Merkezden geliyorlar, Caner müthiş ortalar kesiyor. Üretken bir orta sahası var. Bu da santrafor ve ofansif oyuncular için önemli olduğunu düşünüyorum. En büyük sıkıntı Necip'in sağ bekte oynaması. Süreklilik açısından sorun olabilir. Hala bu problem çözülmüş değil. Erkan Sözeri kapalı bir defansla oynadığı için kolay olmuyor rakibi delmek.

Maçın adamı Tolgay Arslan'dı. Çok önemli bir futbolcu ve çok iyi oynadı. Lens'in zamana ihtiyacı var. Kapalı defansa karşı Quaresma, açık alanda ise Lens tercih edilir. Caner'in sol ayağı kimsede yok. Şenol hoca duran topları Lens'e görev verdiyse bildiği vardır. İdmanlarda denemiştir. Talisca'yı Valbuena ile kıyaslarsak, Valbuena hep oyunun içinde. Ancak Talisca bazen saklanabiliyor. 90 dakika oyunun içinde değil.

Etiketler :