Beşiktaş'ın 10 maddelik eylem planı

Beşiktaş'ın 10 maddelik eylem planı

Beşiktaş’ın 1 numarası Fikret Orman, yeni sezon öncesi mali kurtuluş için düğmeye bastı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, seçimlerden bir kez daha zaferle ayrılmasının ardından yeni sezon öncesinde kulüpte yapılanma için düğmeye bastı.

Mali kriz sebebiyle kulübün bu sezon önemli sorunlar yaşamasını göz önünde bulunduran Başkan Orman, 10 maddelik bir eylem planı hazırladı.

Orman’ın, yönetimdeki kurmaylarıyla hazırladığı çalışmaya göre hem futbol takımında hem de kulüpte köklü değişikliğe imza atılması bekleniyor.

İşte o 10 maddelik çalışma;

1-Bonservise kısıtlı bütçe

Teknik direktör Şenol Güneş’in yönetiminde üst üste 2 şampiyonluğun yaşanmasının ardından futbol şubesine büyük yatırım yapan yönetim, son 2 sezonda peş peşe gelen beklenmeyen sonuçların ardından ekonomik olarak zor duruma düşmüştü. İlk olarak transferde yeni bir politika belirleyen yönetim, bu dönemden itibaren oyuncu bonservislerine 3 milyon Euro’dan fazla bir ödeme yapmama kararı aldı.

2-İmza parasına sınırlama

Son dönemde bonservisi elinde bulunan futbolculara yönelen Siyah-Beyazlılar, boşta oyunculardan imza parası talepleriyle karşılaşmıştı. Bundan dolayı kasasından imza parası için ödeme çıkan Beşiktaş Yönetimi, yeni ekonomik plan çerçevesinde bu konuda da kısıtlamaya gidecek. Yönetimin imza parası konusunda da üst limitini 1 milyon Euro olarak belirlediği ifade edildi.

3-Bütçede yarı yarıya düşüş

Beşiktaş Yönetimi, mali tedbirler çerçevesinde en önemli çalışmasını futbol takımının bütçesi için yapacak. 67 milyon Euro’luk takım bütçesinin yüzde 50 oranında düşürülmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda birçok isme maaş güncellemesi yapılması düşünülüyor.

4-Yerli isimlerde sabitlenecek

Oyunculara dövizle ödeme yapılması sebebiyle yabancı paradaki dalgalanmalardan direkt olarak etkilenen yönetim, bu durumun önüne geçmek için yerli futbolcularda kur sabitlemesine gidecek. Sabitlenecek sayı, transfer dönemi öncesinde netleştirilecek.

5-Kadroda gençlik ateşi

Transfer için bütçesini düşürecek olan Siyah-Beyazlılar, yurt içi ve yurt dışında hedefini genç futbolcular olarak belirleyecek. Bu doğrultuda başta Avrupa olmak üzere birçok kıtada çalışma başlatılıp kadroya genç oyuncular kazandırılacak.

6-Yaprak dökümü başlıyor

Kadroda yüksek maliyeti bulunan futbolcularla da yollar ayrılacak. Yeni sezon öncesinde kulüpten gönderilmesi beklenen isimler arasında; Gary Medel, Ricardo Quaresma, Adriano, Oğuzhan Özyakup, gibi futbolcuların yer aldığı konuşuluyor.

7-Transferde kota olacak

Ekonomik olarak en büyük değişikliği transfer konusunda yapacak olan Siyah-Beyazlılar, genç oyuncular dışarıda bırakılmak kaydıyla sadece 3 transfer yapacak. Takımdan ayrılanların olması halinde de öncelik gençlere verilecek.

8-Yeni prim sistemi geliyor

Önceki yıllarda sabit bir prim sistemi belirleyen Beşiktaş Yönetimi, bu kez galibiyet bonuslarında değişikliğe gidecek. Özellikle derbi zaferlerinde kişi başı 30 bin TL’yi bulan miktar, artık ligdeki puan sıralamasına göre belirlenecek.

9-Amatör şubelere neşter

Futbol şubesine ek olarak kulübün diğer branşlardaki takımlarının bütçelerinde de düşüşe gidilecek. Bu doğrultuda ilk adımın basketbol ve voleybol branşları için atılması bekleniyor. Sonrasında diğer alanları da benzer çalışmalar bekliyor...

10-Personel sayısında değişim

Siyah-Beyazlılar, kulüp bünyesinde çalışan personel sayısında da değişime gitmeye hazırlanıyor. Bu doğrultuda takımlara ek olarak kulüpte çalışan profesyonellerde de azalmaya gidilme kararı alındığı öğrenildi. (Orhan Yıldırım - Fanatik)