Beşiktaş'ın bir diğer hedefi Enes Ünal!

Beşiktaş'ın bir diğer hedefi Enes Ünal!

Beşiktaş'ta forvet için bir çok isim anıldı ve bu isimler üçe kadar düştü. İşte Beşiktaş'ın forvet için adayları...

Ajans Beşiktaş - Siyah-beyazlılarda tüm gözler yeni sezon takviyelerine çevrilirken, en çok santrfor mevkiine yapılacak olan transfer merak ediliyor. Sezon bittiğinden bu yana birçok isimle temasa geçen yönetim, karşısına çıkan yüksek rakamlardan dolayı rotasını 'kiralama' sistemi üzerine çevirmek zorunda kaldı.

Beşiktaş yönetimin forvet adaylarının zirvesinde ise Porto'dan Vincent Aboubakar var. Siyah-beyazlıların Kamerunlu eski golcüsü hem Başkan Orman'ın hem de Güneş'in gönlündeki ilk isim. Ancak Aboubakar için 50 milyon euro satış bedeli koyan Portekiz temsilcisi, kiralamaya çok sıcak bakmıyor. Burada da iş, daha önce birçok ismi bu şekilde kadroya dahil eden Orman yönetimine kalıyor.

TÜRKİYE'Yİ BİLMESİ ÖNEMLİ

Teknik direktör Güneş, Başkan Fikret Orman'dan, "Kiralık bir oyuncu olacaksa, en azından Türkiye'yi bilen bir isim olsun" talebinde bulundu. Geçen sezon ilk 9 haftada kaybedilen 12 puan yüzünden şampiyonluğun sıkıntıya girdiğini düşünen Güneş; ilk olarak Aboubakar'ın, ardından da 21 yaşındaki Enes Ünal'ın ismini masaya koydu.

Tecrübeli çalıştırıcı rakamları çok yüksek olan Kamerunlu forvetten olumsuz yanıt alınması durumunda hem Bursaspor'da beraber çalıştığı, hem genç, hem de Türk olan Enes için, "Kiralanacaksa onu kiralayalım" dedi. Başkan Orman ve ekibi, Enes'i bu sezon kiralamayı, sonraki sezon için de bonservisiyle almayı hedefliyor.

PORTO ZARAR EDER

Portekiz'in Record gazetesi, "Türk basını Vincent Aboubakar'ın Beşiktaş'la yeniden anlaştığını iddia ediyor. Eğer bu iddia gerçekse Porto'nun geçen sezon Kamerunlu oyuncu için yaptıkları 11.2 milyon euro'luk yatırımı bir anda görmezden gelmesi demek olur" iddiasını ortaya attı. Record'dan Sergio Krinthinas da, "Şampiyonlar Ligi'nde hedefi olan bir takım olarak bırakacağını sanmıyorum zaten başarılı bir dönem geçiriyor" yorumunu yaptı.

MARSİLYA'YA RET

Fransa'dan La Phoceen gazetesi, Balotelli işini bitiremeyen Marsilya'nın Porto'ya Aboubakar için 20 milyon euro'luk teklif yaptığını; teklifin "Rakam kabul edilemez" denilerek reddedildiğini iddia etti.
Fransızlar geçen hafta ise Aboubakar için Marsilya'nın 30 milyon euro teklif edip ret cevabı aldığını gündeme getirmişti.

'DOST'UNDAN VAZGEÇMİYOR

Golcü arayışlarını dört koldan sürdüren Beşiktaş'ta Aboubakar ve Enes Ünal'ın adı ön plana çıksa da Hollandalı Bas Dost'tan da vazgeçilmiş değil. Siyah- beyazlılar bir yandan Aboubakar için Porto, Enes için Villarreal ile temaslarını sürdürürken; diğer yandan Sporting Lizbon'la sözleşmesini tek taraflı fesheden Bas Dost'u kadrosuna katmak istiyor. Beşiktaş yönetimi Hollandalı golcü için tüm şartları zorlarken oyuncunun taliplerinin olması işi zora sokuyor. Bas Dost'a teklif yapan transfer komitesi beklemeye geçti. (Fotomaç)

Etiketler :