Beşiktaş’ın farkı gücü

Beşiktaş’ın farkı gücü

Üç maçlık galibiyet serisi ile zirveye ortak olan Sergen Yalçın’ın öğrencileri hem ikili mücadele kazanma, hem de hava topu kazanma yüzdelerinde Avrupa’nın en iyi ekipleri arasına girdi.

Ajans Beşiktaş - Başakşehir ve Fenerbahçe sonrasında Kasımpaşa karşısında da üç puanla sahadan ayrılan Beşiktaş fizik gücüyle dikkat çekiyor. Siyah beyazlı ekip ligin hem ikili mücadele kazanma, hem de hava topu kazanma yüzdelerinde ligin en iyi ekibi durumunda bulunuyor. Sergen Yalçın'ın talebeleri yüzde 53.3 ikili mücadele kazanma oranı yakalarken, hava topu kazanma karnesinde ise yüzde 60.2 ile başı çekti.

TEK RAKİBİ ATALANTA

Üst üste kazanılan üç maçta sahada vasatın altında kalan çok az sayıda futbolcusu olan Beşiktaş hava topu kazanma karnesiyle Avrupa'nın en iyi ikinci takımı durumunda. Siyahbeyazlılar sadece İtalya Serie A ekiplerinden Atalanta'nın (%61.1) gerisinde kaldı. Beşiktaş yüzde 53.3 olan ikili mücadele kazanma karnesinde ise Avrupa'da en iyi 10. takım oldu.

CENK TOSUN: ''BİR GÜN MUTLAKA DÖNECEĞİM''

Beşiktaş'ın devre arası transfer listesinde yer alan eski golcüsü Cenk Tosun A Spor'a konuştu. Tecrübeli futbolcu, "Eninde sonunda dönüp ülkemde oynamak istiyorum. Fakat burada henüz misyonum tamamlanmadı. Büyük bir sakatlıktan çıktım, aralık ayı benim için büyük fırsat. İnşallah oynayabildiğim kadar oynayıp, atabildiğim kadar atıp kendimi ispatlamak istiyorum" mesajını verdi. (Sabah - Taner Karaman)

Etiketler :