Beşiktaş'ın Geleceğin KaraKartalı projesinde sonuçlar açıklandı

Beşiktaş'ın Geleceğin KaraKartalı projesinde sonuçlar açıklandı

Beşiktaş ve Vodafone işbirliği ile hayata geçirilen Vodafone Karakartal projesinin finali bugün Vodafone Park'ta gerçekleştirildi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş JK  ve Vodafone ortaklığında hayata geçirilen, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı” tamamlandı. Bölge elemelerini geçen 8-13 yaş arası 35 çocuk, İstanbul’da 3 gün kamp yaptıktan sonra büyük final için Vodafone Park’ta sahaya çıktı.

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş JK Futbol Altyapı, Yapılanma ve Scouting’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak ve Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan’ın da izlediği çocuklar, yetenekleriyle göz doldururken, Türk futbolunun geleceğine dair umut verdi.

Final maçları sonrası yapılan değerlendirme Metin Mer Matur, Ege Dinç, Bora Gün, Batuhan Türkcan, Mehmet Haydaroğlu, Berk Uslu, Enes Arslan, Osman Ege Senzek ve Elif Can Beşiktaş JK altyapısına girmeye hak kazandı.

13 Temmuz 2018 – Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone ve Beşiktaş JK tarafından Türk futbolunun geleceğine katkı sağlamak üzere hayata geçirilen “Geleceğin KaraKartalı” projesi, Vodafone Park’ta düzenlenen final etkinliğiyle sona erdi. Bölge elemelerini geçen 8-13 yaş arası 35 çocuk, Beşiktaş JK’nın Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen 3 günlük “Geleceğin KaraKartalı Yetenek Kampı” sonrası büyük final için Vodafone Park’ta top koşturdu.

Başkan Fikret Orman ve Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan’ın da izlediği final maçlarında, “Geleceğin KaraKartalları” 8’er kişilik 4 takım halinde mücadele etti. Sunucu Selim Yeğin tarafından anons edilen genç yetenekler, sporcu tünelinden geçerek sahaya çıktı. 25’er dakikalık 2 devreden oluşan 2 ayrı karşılaşma halinde oynanan final maçlarını Beşiktaş JK altyapı antrenörleri yönetti. Karşılaşmalarda genç sporcular tüm yeteneklerini sergilerken tribünlerden de tam not aldı.

Final maçları sonrası Beşiktaş JK altyapı antrenörleri tarafından yapılan değerlendirme sonucu, Beşiktaş JK altyapısına girmeye hak kazanan dokuz sporcuya madalyalarını Başkan Fikret Orman, Beşiktaş JK Futbol Altyapı, Yapılanma ve Scouting’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy verdi. “Geleceğin KaraKartalı” final etkinliğinde, Beşiktaş JK’nin unutulmaz futbolcusu Metin Tekin de hazır bulundu.

Türkiye genelinde 500 bin çocuk ve ebeveyne ulaşıldı

“Geleceğin KaraKartalı” projesi, Vodafone Türkiye ve Beşiktaş JK tarafından “Beşiktaş’ın Geleceğine Kanat Ger” temasıyla, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi olarak hayata geçirildi. Projenin tanıtımı için toplam 10 şehre gidildi, 36 bin kilometre yol kat edildi, 500 bin çocuk ve ebeveyne ulaşıldı.

Projeye katılmak isteyen çocukların ebeveynleri, Vodafone Park mobil uygulaması üzerinden ya da geleceginkarakartali.com sitesine çocuklarının yeteneklerini sergiledikleri ve top kontrolü, top sürme ve çalım, pas ve şut ile özel bir hareketten oluşan, en fazla 59 saniyelik videolar yükledi. Sisteme 4 ayda tüm Türkiye’den toplam 4.500’e yakın video yüklendi. Yaklaşık 5 milyon kez izlenen bu videolar için 60 binden fazla oy kullanıldı.

Yüklenen videoların oylanmasıyla 7 bölgede en çok oy alan 460 çocuk bölge elemelerine katılma şansı yakaladı. Bölgelerde Beşiktaş JK altyapı antrenörleri tarafından gerçekleştirilen 1’er günlük seçmelerin ardından her bölgeden 5 olmak üzere toplam 35 çocuk İstanbul’daki kampa ve büyük finale katılmaya hak kazandı. 

 

Etiketler :