Beşiktaş’ın gruptan çıkma ihtimalleri ne? İşte tüm detaylar

Beşiktaş’ın gruptan çıkma ihtimalleri ne? İşte tüm detaylar

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda Beşiktaş, deplasmanda Genk ile karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar deplasmanda 2 puan bıraktı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu dördüncü maçında Genk ile karşılaştı. Siyah-beyazlılar gruptaki ilk maçında Sarpsborg'u Vodafone Park'ta yapılan maçta 3-1 yenmiş, ikinci maçında Malmö’ye 2-0 mağlup olmuştu. Beşiktaş, gruptaki üçüncü maçında Genk’e 4-2 mağlup olmuştu.

Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönettiği maçta Beşiktaş Quaresma'nın attığı golle deplasmanda öne geçti. Karşılaşmanın ikinci yarısının sonunda Genk evinde attığı golle duruma eşitlik getirdi. Mücadele 1-1 gollü beraberlikle tamamlandı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda 4. hafta sonunda grupta son sırada yer alsa dahi gruptan lider çıkma ihtimali dahi bulunuyor.

Siyah-beyazlı takım, Sarpsborg ve Malmö ile oynayacağı iki maçı kazanırsa direkt olarak gruptan çıkacak. Kara Kartal, gruptaki 5. maçını Sarpsborg ile deplasmanda oynadıktan sonra son hafta sahasında Malmö’yü ağırlayacak. Şu anda 4 puanda bulunan Beşiktaş, bu iki maçı kazanırsa puanını 10 çıkaracak ve gruptan çıkmayı garantilemiş olacak.

Diğer durumda ise Beşiktaş, Sarpsborg’u yener Genk de Malmö’yü deplasmanda geçerse Genk 10 puanla grup lider olarak yoluna devam eder. Böyle bir sıralamada Genk 10 puan, Beşiktaş 7 puan, Malmö ve Sarpsborg 5’er puanda kalır.  Kartal’a son maçta Malmö karşısında 1 puan gruptan çıkmaya yetiyor. Malmö’nün Genk’i evinde mağlup etmesi halindeyse Beşiktaş’ın Sarpsborg’u yenmesini varsaydığımızda gruptaki puan tablosu Malmö 8, Genk 7, Beşiktaş 7 ve Sarpsborg 5 olarak gözükecek. Bu durumda Beşiktaş’a Malmö karşısında mutlak galibiyet gerekecek. Ancak ikili averajda Genk, Beşiktaş’a daha üstün olduğu için Genk’in Sarpsborg karşısında puan kaybetmesi beklenecek.

Bir başka durum ise şöyle; Genk – Malmö maçı berabere biter Beşiktaş da Sarpsborg’u yenerse Genk 8 puan, Beşiktaş 7 puan, Malmö 6 ve Sarpsborg 5 puanda kalacak. Beşiktaş’ın böyle bir durumda Malmö karşısında evinde alacağı 1 beraberlik adını ilk 1’ye yazdırmasına yetecek. Beşiktaş Sarpsborg’a puan kaybederse gruptan çıkma şansı kalmayacak. Beşiktaş, rakibiyle berabere kalırsa Genk – Malmö maçının da berabere bitmesini bekleyecek. Ancak böyle bir tabloda ise Sarpsborg’un Genk’e yenilmemesi şart.