Beşiktaş'ın hücum kozları

Beşiktaş'ın hücum kozları

Beşiktaş dün akşam Kiev Olimpiyat Stadı’nda yaptığı son antrenmanla hazırlıklarını tamamladı.

Siyah-beyazlı futbolcular 15 dakikalık bölümü basına açık tutulan idmanda ısınma programının ardından taktik çalışmalar gerçekleştirdi. Teknik Direktör Şenol Güneş’in antrenmanın medyaya kapalı olan bölümünde maçın taktik planı üzerinde durduğu aktarıldı.

Güneş’in, Fenerbahçe derbisinden kalma darbeye bağlı ağrıları bulunan Cenk Tosun’un yerine gribal enfeksiyonu atlatan Vincent Aboubakar’ı ilk 11’de denediği öğrenildi. Siyah-beyazlı hocanın, fizik yapısı daha güçlü olan Kamerunlu forveti 11’de görevlendirerek, Cenk’i yedek soyunduracağı belirtildi.

Kartal’da savunma hattında da değişiklik olacak. Teknik patron Güneş geçen hafta hem Türkiye Kupası hem de derbide forma giyen Gökhan Gönül’ü bugün büyük olasılıkla kulübeye çekecek. Gökhan’ın yerine savunmanın sağını iki maçtır dinlendirdiği Andreas Beck’e teslim etmeyi planlayan Beşiktaş’ın hocası kadroda başka değişiklik yapmayacak.

Kartal’ın, Dinamo Kiev karşısındaki en önemli hücum kozları Aboubakar ile Quaresma olacak. Geride kalan 5 maçta iki oyuncu da rakip ağları üçer kez havalandırdı. Grupta 9 golü bulunan Beşiktaş’ın 6 golü Aboubakar-Quaresma ikilisinden geldi. Siyah-beyazlı takımın diğer gollerini Cenk, Adriano ve Talisca kaydetmişti. (Milliyet)