Beşiktaş'ın rakibi Porto'yu tanıyalım!

Beşiktaş'ın rakibi Porto'yu tanıyalım!

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz olan Beşiktaş, G Grubu'nda yer aldı.

Ajans Beşiktaş -  Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplar belli oldu. Geçen sezon Süper Lig’de şampiyon olarak turnuvaya doğrudan katılma hakkını elde eden Beşiktaş, G Grubu'nda mücadele edecek. Siyah-beyazlı takımın grubunda, Monaco, Porto ve Leipzig yer alıyor.

PORTO
Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi haline gelen Porto, bu organizasyonda iki kez zafere ulaşmayı başardı. 1986-87'de ve 2003-04 sezonlarında kupayı müzesine götüren Porto'yu Sergio Conceiçao çalıştırıyor. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi play-off turunda Roma'yla eşleşen Portekiz temsilcisi, rakibini toplamda 4-3'lük skorla elemeyi başarmıştı.

Porto, grup aşamasında ise Kopenhag, Club Brugge ve Leicester City ile eşleşti. G Grubu'nda 3 galibiyet, 2 beraberlikle 11 puanla bir üst tura yükselen mavi-beyazlılar, 2. turda Juventus'la eşleşti ve toplamda 3-0'lık skorla Avrupa macerasını tamamladı. UEFA'dan Finansal Fair-Play nedeniyle yaptırıma maruz kalan Porto, bu yaz Andre Silva, Ruben Neves, Bruno Martins Indi, Laurent Depoitre gibi yıldızlarını satmak zorunda kaldı.

Mavi-beyazlılar, bonservisle ise Oliver Torres ve Vana Alves olmak üzere sadece iki oyuncu transfer edebildi. Porto'nun kadrosunda 2014-15 yılları arasında Galatasaray'da oynayan Brezilyalı sol bek Alex Telles bulunuyor.
 2016 yazında 6,5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Telles'in yanı sıra geçen sezonu Beşiktaş'ta kiralık olarak geçiren Vincent Aboubakar da Porto'ya geri döndü. Porto, bu sezon ligde oynadığı 3 maçta 9 puan toplamayı başardı. Aboubakar ise bu karşılaşmalarda 4 gol atmayı başardı. Kamerunlu golcü, cezası nedeniyle Beşiktaş'la oynanacak ilk karşılaşmada forma giyemeyecek.

Beşiktaş ve Porto, daha önce 2007-08'de Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda karşı karşıya gelmişti. Portekiz temsilcisi, İnönü'de oynanan karşılaşmayı şu anda Beşiktaş'ın formasını giyen Ricardo Quaresma'nın son dakikalarda attığı golle kazanmayı başarmıştı. Porto, deplasmandaki mücadelede ise Lucho Gonzalez ve yine Quaresma'nın goleriyle 3 puana ulaşmıştı.

UEFA Avrupa Ligi'nde 2010-11 yılında L Grubu'nda karşı karşıya gelen ekiplerden gülen taraf yine Porto olmuştu. İnönü'deki maçı Porto, Radamel Falcao ve rakip ağları iki kez havalandıran Hulk'un golleriyle 3-1 kazanmıştı. Deplasmanda oynanan karşılaşmada ise Radamel Falcao ve Nihat Kahveci'nin karşılıklı golleriyle 1-1'lik beraberlik sonucu çıkmıştı. Beşiktaş, Porto'ya karşı oynadığı 4 maçta da galibiyet yüzü görmedi. (Habertürk)

Etiketler :