Beşiktaş'ın UEFA hamlesi

Beşiktaş'ın UEFA hamlesi

O.Lyon, İstanbul'daki maçın seyircisiz oynanması yönünde UEFA'ya başvurup, lobi çalışması yaparken temsilcimiz de boş durmuyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş yönetimi, UEFA'ya 3 bin kişilik misafir tribün dışında kalan taraftarların sorumluluğunun Lyon kulübüne ait olduğunu, maç öncesi yazılı olarak belirtti.

Statta çıkan olaylar sonrası UEFA temsilcilerini etkilemeye çalışan ev sahibi ekip idarecilerine de bu belgeler hatırlatıldı. UEFA yetkilileri ise Beşiktaş'ın haklı olduğunu belirterek Lyon'dan güvenliğin sağlanmasını, aksi halde maçın oynanmayacağını tebliğ etti.

Kulüp başkanı Fikret Orman "Maç kesinlikle seyircili oynanacak. Şüphemiz yok. Bizi yenemeyeceklerini bildikleri için böyle davranıyorlar" derken yönetim, diğer yandan TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı ile konuyu konuştu.
 
Önceki hafta yapılan seçimde UEFA yönetim kuruluna giren Yardımcı'nın mevkidaşlarıyla görüşerek, temsilcimizin haklılığını anlatacağı öğrenildi.
 
Ülke futbolunun Avrupa'da iyi temsili adına Servet Yardımcı'nın UEFA'daki varlığının çok önemli olduğuna inanan siyah beyazlı yönetim, İstanbul'daki maçta güvenlik önlemlerinin en hassas biçimde alınacağı bilgisini de Yardımcı'dan UEFA'ya anlatmasını talep etti. (AMK Spor & Ajansspor)