Beşiktaşlı Semih Kılıçsoy Moskova'da Türkiye'yi temsil etti

Beşiktaşlı Semih Kılıçsoy Moskova'da Türkiye'yi temsil etti

2018 FIFA Dünya Kupası'nın açılışıyla eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlikler kapsamında, dünyanın dört bir yanından çocuklar Dostluk İçin Futbol Dünya Şampiyonası'nda mücadele etti.

Ajans Beşiktaş - Rusya'nın başkenti Moskova'da FIFA ve 2018 Dünya Kupası resmi ortağı Gazprom tarafından çocuklara yönelik olarak düzenlenen ve 211 ülkeden sporcuların katıldığı Dostluk İçin Futbol Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi ve Beşiktaş'ı U-13 takımı oyuncusu Semih Kılıçsoy temsil etti.

Doğal hayatın ve nesli tükenmekte olan canlıların korunması temasıyla düzenlenen turnuvada Semih Kılıçsoy, Bahamalar, Faroe Adaları, Letonya, Macaristan ve Nijerya'dan yaşıtlarıyla birlikte "Çita" takımının formasını giydi. Semih, takımının sekiz golünden altısına imzasını attı.

Turnuva maçında üstün bir performans sergileyen Semih Kılıçsoy, Rusya – Suudi Arabistan karşılaşmasında ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak.

U-13 takımı oyuncusu Semih Kılıçsoy organizasyon ile ilgili şunları söyledi:

“Bu kadar önemli organizasyonda hem Türkiye’yi hem de Beşiktaş’ı temsil etmek benim için çok büyük bir gurur ve çok önemli bir tecrübe oldu. Turnuvada dostluğu sahaya yansıtan tüm takımları tebrik ederim. Dünya kupasında ülkemizin bayrağını dalgalandıracağım için çok mutluyum.”

Dostluk İçin Futbol Dünya Şampiyonası'nda Semih’e eşlik eden antrenör Mesut Kır da şu ifadeleri kullandı:

“211 ülkenin katılım gösterdiği uluslararası bu organizasyonda ülkemizi ve kulübümüzü temsil etmek bizim için gurur verici. Semih’in başarılı performans ile herkes tarafından övgü ile bahsedilmek bizleri mutlu etti. Çocuklar sayesinde dünyanın ihtiyacı olan barış, dostluk ve kardeşlik ilkelerini öne çıkarmak gelecek adına önemliydi. Dostluk içinde mücadele eden her ülkeyi tebrik ederim.

Aynı organizasyonda geçen sezon da ülkemizi U-13 takımından Abdülmecid Dönmez temsil etmişti ve Dönmez, ikincilik madalyası kazanmıştı.