Beşiktaş'ta ayrılığın ardından olay Sergen Yalçın sözleri: "Beşiktaş yönetimi ile Sergen hoca kötü günlerin paydaşı olamadı"

Beşiktaş'ta ayrılığın ardından olay Sergen Yalçın sözleri: "Beşiktaş yönetimi ile Sergen hoca kötü günlerin paydaşı olamadı"

Beşiktaş'a geçen sezon 2 kupa kazandıran teknik direktör Sergen Yalçın Şampiyonlar Ligi'nde ve Süper Lig'de yaşanan büyük hüsranın ardından görevinden istifa etti.

Ajans Beşiktaş - Millliyet Gazetesi yazarı Cemal Ersen, 49 yaşındaki teknik adam ile yolların ayrılmasının ardından çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

"Soluksuz geçen sezonu iki kupa ile taçlandıran Sergen Yalçın’ın, bir “sihirbaz” ilan edilmediği kalmıştı. Öykünün kahramanı, camianın evladı, Beşiktaş’ın efsanesi idi. Marşlara konu olan destan nasıl yazıldı? Günün kahramanları neden şimdi istenmeyen insan oldu?

'NİÇİN İÇİ ACIYARAK AFFINI İSTEDİ?'

“Evlat” denen bir efsane niçin içi acıyarak affını istedi? Çok değil 16 haftada yaşanan değişimden söz ediyoruz. Başkan, yönetim, teknik direktör, kadro aynı. Peki ne değişti de Sergen Yalçın’ın Beşiktaş hikayesi sonlandı? İdare mi edemedi şampiyon yaptığı kadroyu?

'TEKNİK DİREKTÖR YETERSİZLİĞİ İLE AÇIKLAMAK İNSAFSIZLIK'

Avrupa kulvarındaki hüsrandan vazgeçtim, ligin sıradan takımlarından olmayı nasıl becerebildi hocası ve oyuncuları? Kusura bakmasın kimse, para pul işlerini yoluna koyan bir kulüpte, bu kadar kısa sürede yaşananları teknik direktör yetersizliği ile açıklamak insafsızlıktır.

'İSTİKRAR, SABIR İSTER'

Hoca beceriksizliği ise, geçen sezon kazanılan başarılar kimin eseridir? Her kulüp iniş-çıkış yaşayabilir. İstikrar, sabır ister. Beşiktaş yönetimi ile Sergen hoca kötü günlerin paydaşı olamadı. Oyuncular da öyle! Dün bu takımı nasıl şampiyon yaptın diye sormayanların, bugün faturayı teknik direktöre kesmesinin samimiyetine inanmıyorum."