Beşiktaş'ta Batshuayi hayal kırıklığı yarattı! Devre arasında forvet hamlesi

Beşiktaş'ta Batshuayi hayal kırıklığı yarattı! Devre arasında forvet hamlesi

Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda kötü bir performans sergileyen Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de grubuna erken veda etmişti.Siyah-beyazlılarda gol yollarındaki sıkıntı dikkat çekerken, yönetimin devre arası için tecrübeli golcüyü gündemine aldı

Ajans Beşiktaş - Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı son 7 maçta 6 yenilgi, 1 beraberlik alan Beşiktaş’ta, Michy Batshuayi’nin olumsuz performansı tartışılmaya devam ediyor. İngiliz devi Chelsea’den büyük umutlarla bir yıllığına kiralanan “Batman” lakaplı yıldız oyuncu yaşadığı sakatlıklar ve kaçırdığı net fırsatlarla tepki topluyor.

SEZONA HIZLI BAŞLADI

Şampiyonluğun ardından Vincent Aboubakar’la yollarını ayıran siyah-beyazlılar, Batshuayi’yi Chelsea ve Belçika Milli Takımı kariyerini kriter alarak renklerine bağladı. Sezona hızlı bir başlangıç yapan 28 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’de forma giydiği ilk 4 maçta 3 gol, 1 asiste imza attı.

SON 12 MAÇTA 1 GOL

Herkes Michy Batshuayi’nin tam isabet bir transfer olduğunu düşünürken ilerleyen haftalarda golcü futbolcu sert bir fren yaptı. Chelsea’den 150 bin euroya kiralanan ve Beşiktaş tarafından ödenen garanti ücreti 3 milyon 165 bin euro olan Belçikalı futbolcu görev yaptığı son 12 maçta yalnızca 1 gol kaydetti.

11 MAÇTA SUSKUN KALDI

Son olarak Başakşehir’e 3-2 mağlup oldukları maçta penaltıdan ağları havalandıran Michy Batshuayi diğer 11 müsabakada suskun kalarak eleştiri oklarının hedefi oldu. Siyah-beyazlılar, Batshuayi’nin Aboubakar’ın boşluğunu dolduramaması nedeniyle forvet hattına takviye yapmayı planlıyor.

ROTA CENK TOSUN

Yönetimin Everton ile sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Cenk Tosun’u devre arasında yeniden kadroya katmanın hesaplarını yaptığı aktarıldı. Maddi konularda anlaşma sağlanması durumunda Cenk’in ocak ayında Beşiktaş’a dönmesi bekleniyor.

ÇEBİ SİNYAL VERMİŞTİ

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de Cenk Tosun transferine sıcak bakıyor. Çebi sezon başında yaptığı açıklamalarda tecrübeli futbolcu için, "Cenk Tosun'a benim sözüm var. Para kazandırmış bir futbolcudur kulübümüze. Talihsiz bir sakatlık geçirdi. Temenni ediyorum iyi şekilde çok çabuk döner. Ona sözümüz var, istediğinde top koşturabilir" demişti.

6 AY SÖZLEŞMESİ KALDI

Everton'daki geleceği merak konusu olan Cenk Tosun'un Premier Lig ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2022'de sona erecek. Tecrübeli futbolcunun Ocak ayında olmazsa sezon sonunda Beşiktaş'a transfer olması bekleniyor.

SAHALARA GERİ DÖNDÜ

Beşiktaş'a geçtiğimiz sezon kiralandığında dizinden kötü bir sakatlık geçiren Cenk Tosun, uzun süre sonra formasına kavuştu. Tecrübeli futbolcu 1 Aralık'ta oynanan Everton - Liverpool maçında 6 dakika sahada kaldı.

BEŞİKTAŞ VE CRYSTAL PALACE'A KİRALANDI

Kariyerinin son döneminde uzun süreli sakatlıklar yaşayan Cenk Tosun; Everton'da bir türlü istenilen seviyeye gelemedi. Tecrübeli futbolcu Premier Lig ekibi tarafından yarım sezon olmak üzere Crystal Palace ve Beşiktaş'a kiralandı.

DEV BONSERVİS GELİRİ

Beşiktaş'ın 2014-2015 sezonunda kadrosuna kattığı Cenk Tosun, 2017-2018 sezonu devre arasında siyah-beyazlılardan ayrılıp Everton'ın yolunu tuttu. Premier Lig ekibi A Milli Takım forması giyen tecrübeli santrafor için Beşiktaş'a 22 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi.

EN SKORER ZAMANLARINI YAŞADI

Beşiktaş'ta forma giydiği dönemde 146 resmi maçta süre alan tecrübeli oyuncu bu karşılaşmalarda 67 gol attı. Cenk Tosun aynı zaman zarfı içerisinde 14 asist üretti.

ALMANYA'DA YETİŞTİ

Eintracht Frankfurt altyapısında futbola başlayan Cenk Tosun daha sonra Gaziantepspor'a transfer oldu. Tecrübeli oyuncu sırasıyla Beşiktaş, Everton ve Crystal Palace formaları giydi.

PİYASA DEĞERİ 3 MİLYON EURO

A Milli Futbol Takımı'na 45 kez davet edilen Cenk Tosun bu maçlarda 18 kez gol sevinci yaşadı. 30 yaşındaki tecrübeli santraforun güncel piyasa değeri 3 milyon euro olarak gösteriliyor. (Milliyet - Serdar Sarıdağ)