Beşiktaş'ta Ocak gerçeği! Ya batıyor, ya çıkıyor...

Beşiktaş'ta Ocak gerçeği! Ya batıyor, ya çıkıyor...

Beşiktaş'ta ara transfer döenminde yapılan transferler özellikle takımın ivme kazanmasında veya düşmesinde büyük etmenler oynuyor. Geçmişten günümüze yapılan transfer grafiğine göre bu sezonun en büyük kaybı Cenk Tosun.

Ajans Beşiktaş - Yaptığı ara transferlerle bazı sezonlarda şampiyonluklar kazanan Beşiktaş, yine ara transferde oyuncu sattığında ise bu yılki gibi şampiyonluk kaybetti.

Beşiktaş'ın 2002-03 sezonunun devre arasında kiraladığı Giunti, 2008-09 devre arasında aldığı Fabian Ernst ve Yusuf Şimşek, geçen sezon da Ryan Babel, şampiyonluğa büyük katkı yapan ara transferlerdi.

16 PUAN FARK YEDİ

- Diğer yandan Beşiktaş'ın iyi paralara sattığı üç futbolcu ise şampiyonlukların kaçırılmasında da etken oldu. 2001-02 sezonunun devre arasında Beşiktaş, Nihat Kahveci'yi 5 milyon dolara Real Sociedad'a sattı. Nihat gittiğinde Beşiktaş ilk devreyi Galatasaray'ın sadece 3 puan gerisinde kapatmıştı. Sezon sonuysa siyah beyazlılar şampiyon Galatasaray'ın 16 puan gerisinde üçüncüydü.

CENK TOSUN ARANDI

- 2003-04 sezonun ilk devresini Beşiktaş namağlup olarak Fenerbahçe'nin 8 puan önünde lider kapattı. Siyah beyazlı yönetim İlhan Mansız'ı devre arasında 4.5 milyon dolara Vissel Kobe takımına sattı. Beşiktaş, sezonu lider Fenerbahçe'nin 14 puan gerisinde üçüncü bitirdi.

Ve bu sezon… Siyah beyazlılar, takımın as golcüsü konumuna gelen Cenk Tosun'u 22 milyon Euro karşılığında Everton'a sattıktan sonra hücum hattında büyük sıkıntı yaşadı. (Hürriyet)

Etiketler :