Beşiktaş'tan ayrılan golcüler tutunamıyor

Beşiktaş'tan ayrılan golcüler tutunamıyor

Başkan Fikret Orman döneminde yolu Beşiktaş’tan geçen forvetler, Siyah-Beyazlılar’dan sonra düşüşe geçip eski günlerini arıyor!

Ajans Beşiktaş - Siyah-Beyazlı camianın başına 2012 yılında gelen Fikret Orman, yaptığı başarılı transfer hamleleriyle dikkat çekiyor. Başkan Orman’ın kulübe kazandırdığı yıldızlar, Beşiktaş formasıyla değerine değer katarken ayrılanlar ise Kara Kartal’daki parlak günlerini özlüyor...

Bu konuda özellikle forvet bölgesindeki isimler ön plana çıkıyor. Bu isimlerin başında gelen ilk futbolcu ise Hugo Almeida... 2014 yılında Kara Kartal’ın seneliği 2.5 milyon Euro’dan 3 yıllık yeni kontrat teklifini düşük bularak ayrılan Portekizli futbolcu, 4 ay boşta kalması sonrasında Cesena’ya 500 bin Euro’ya imza atmıştı.

Baş döndüren trafik!
Serie A ekibindeki macerası sadece 10 maç süren Almeida, sonrasında; Rusya ekiplerinden Kuban Krasnodar ve Anzhi Makhachkala forması giymesinin ardından Almanya temsilcisi Hannover 96 ile Yunanistan ekibi AEK Atina’da görev yapıp soluğu Hırvatistan takımı Hajduk Split’te aldı. Hajduk Split’te 10 maça çıkıp 3 gollük performans sergileyen Hugo Almeida, yeni takımıyla var olma mücadelesi veriyor...

Gomez, kümede kalmakistiyor!
Beşiktaş’ta 2015-16 sezonlarında kiralık olarak forma giyen Mario Gomez, Kara Kartal’da şampiyonluk yaşayıp, “Devler Ligi’nde 6 maçta da yenilmek istemiyorum” diyerek Wolfsburg’un yolunu tutmuştu. Yeşil-Beyazlılar’daki ilk sezonunda küme düşmekten Play-Out maçıyla son anda kurtulan 32 yaşındaki futbolcu, ara transfer döneminde ilk takımı Stuttgart’la anlaştı. Alman futbolcu, Tayfun Korkut’un takımında küme düşmemek için çaba gösteriyor. İmza töreninde planlarıyla ilgili konuşan Süper Mario, “Küme düşmemek için 1 puan bile önemli” diyerek yeni vizyonunu da özetlemiş oldu.

Kayıp adam Demba Ba!
Siyah-Beyazlılar’daki ilk macerası 2014 yılında başlayan Demba Ba, İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea’den Kara Kartal’a geçiş yapmıştı. 44 maçta 27 gol ve 7 asistlik performansı sonrasında 13 milyon Euro karşılığında Çin Ligi ekibi Shanghai Shenhua’ya transfer olmuştu. Uzak Doğu temsilcisinde tutunamayan Senegalli futbolcu, geçen sezonun ikinci yarısında Beşiktaş’a kiralık olarak geri dönmüş ancak sadece 27 dakika süre alabilmişti. Sol bacağındaki sakatlık sebebiyle bu dönemin ilk yarısını boşta geçiren 32 yaşındaki futbolcu, ara transferde Göztepe’ye transfer olup küllerinden doğmayı hedefliyor.

Cenk’in ilacı zaman!
Kara Kartal’da sergilediği başarılı performansın ardından 22 milyon Euro (102 milyon TL) karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’ın yolunu tutan Cenk Tosun, yeni takımıyla macerasına istediği gibi başlayamamıştı. 26 yaşındaki yıldız, Mavi formayla görev yaptığı 3 mücadelede golle buluşamadı. Yeni takımına uyum sağlamak için zamana ihtiyacı olduğunu gösteren milli golcü, ilerleyen haftalarda Everton’a adapte olup gollerine devam etmenin hesaplarını yapıyor. Bunun için takım çalışmalarına ek olarak bireysel idmanlarını da sürdüren Cenk, Türkiye’nin ardından İngiltere’ye de damga vurmayı hedefliyor. (Fanatik)

Etiketler :