Beşiktaş’tan bir transfer daha! Anlaşma tamam...

Beşiktaş’tan bir transfer daha! Anlaşma tamam...

Savunmaya takviye arayışındaki Beşiktaş, son günlerde adı sıkça geçen futbolcu ile anlaşmaya vardı.

3023.jpgAjans Beşiktaş - Yıllardır stoper arayışında olan ancak bu sürede transfer ettiği birçok oyuncudan istediği verimi alamayan Beşiktaş, eski oyuncusu Ersan Adem Gülüm ile yeniden söz kesti. Taraftar anlaştı, şimdi imzalar bekleniyor.

Geçen sezonun devre arasında Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer olan ancak o dönemde yaşanan Rhodolfo sakatlığıyla birlikte gönderilmesi eleştirilen Ersan'ın kapısı Beşiktaş yönetimince çalınmıştı. Gelen teklife hiç düşünmeden  "evet" diyen Ersan "kulübüm de onay verirse seve seve gelirim" yanıtını vermişti. Bu gelişme üzerine Ersan'ın kulübü ile masaya oturan Beşiktaş, geçen yıl transfer sürecinde kurulan iyi ilişkiler nedeniyle Çin ekibininin de teklife sıcak bakmasını sağladı.

Ajans Beşiktaş'ın okurlarına 9 Ocak'ta duyurduğu transfer bugün çıkan haberler ile daha da kesinlik kazandı. Taraftarların anlaşmaya vardığı belirtiliyor. İmzaların ise bugün veya en geç yarın atılması bekleniyor.

ERSAN ADEM GÜLÜM KİMDİR?

Futbola Avustralya’da başlayan Ersan Adem Gülüm, Box Hill Inter, Green Gully, North Coburg United, Meadow Park, Doncaster Rovers, Thomastown Devils takımlarını oynayıp 2004 yılında genellikle Türk oyuncuların forma giydiği Avustralya takımı Hume City’de (o zamanki adıyla North Coburg United) profesyonel futbola başladı. 2004 ve 2005 sezonlarında eyaletin ikinci ligi olan Vodafone State League Division 1’da forma giydi. 11 Haziran 2005’te ilk ve tek golünü Dandenong Thunder takımına attı. İngiltere’de yaptıkları sonrası Ersun Yanal tarafından keşfedildi.

10 Temmuz 2006 yılında, Ersun Yanal’ın çalıştırdığı Vestel Manisaspor’a transfer oldu. Böylece Türkiye kariyeri başlamış oldu. Sezona Manisaspor A2 takımında başladı. 20 Eylül 2006’da İstanbulspor karşısında oynanan Türkiye Kupası maçında ilk kez A takım forması giydi. Son 15. dakikada Ümit Bozkurt’un yerine oyuna dahil olmuştu. 8 Nisan 2007’de Sivasspor karşısında ise ilk kez lig maçına çıktı.

2010-2011 senesinde Beşiktaş forması altında kiralık olarak forma giydi.[2] Beşiktaş stoperleri Tomas Sivok ve Matteo Ferrari’nin sakatlıkları nedeniyle şans bulup Beşiktaş taraftarının dikkatini çekti. Ligin ilk yarısı hepsi ilk 11’de olmak üzere 10 maça çıktı. UEFA Avrupa Ligi’nde de 4 maçta forma şansı buldu Porto FC’ye karşı oynanan grup maçında çizgiden top çıkarmış ve takımının puan almasında büyük rol oynamıştı.

2015-16 sezonun devre arasında Çin Super League ekiplerinden Hebei China Fortune’ya transfer olan Ersan Adem Gülüm, 7 Milyon Euro ile Beşiktaş’ın sattığı en pahalı Türk futbolcusu oldu.

6 Haziran 2007’de Olyroos olarak da bilinen Avustralya Olimpik Millî Futbol Takımı’nda 2008 Yaz Olimpiyatları elemeleri ikinci tur son maçında Ürdün karşısında son 6 dakika forma giydi. Maçı kazanan Avustralya, grup ikincisi olarak bir üst tura çıktı. Üçüncü tur eleme maçlarının ilk üçünde kadroya çağrılan futbolcu sadece Lübnan’ı yendiği maçta forma giydi. Avustralya grup birincisi olarak olimpiyatlara katıldı ancak Gülüm, olimpiyat kadrosuna dahil olamadı.

16 Temmuz 2010’da hem Türkiye hem de Avustralya millî takımlarında oynama şansına sahip olan Ersan Gülüm, tercihini doğduğu ülke olan Avustralya’dan yana kullanmıştı. Ancak daha sonra tercihini Türkiye’den yana kullandı. Türkiye formasını daha giymemişken Holger Osieck’in 50 kişilik 2011 AFC Asya Kupası kadrosuna dahil edildi ancak Osieck ile görüşen futbolcu, Türkiye’de forma giymek istediğini belirtti.

Türkiye’de geçirdiği birkaç seneden sonra Türkiye millî takımında forma giymek istediğini açıklamış ve 17 Kasım 2011’da oynanacak olan Hollanda kadrosuna alınmıştır. Ersan Gülüm ilk kez 10 Eylül 2013 tarihinde Romanya ile oynanan hazırlık maçının 90. dakikasında Umut Bulut’in yerine oyuna girerek millî oldu.

Etiketler :