Beşiktaş'tan Larin açıklaması "FIFA bu konuda bizim lehimize karar verir"

Beşiktaş'tan Larin açıklaması "FIFA bu konuda bizim lehimize karar verir"

Beşiktaş, Orlando City'den Cyle Larin'i İstanbul'a getirdi ve oyuncuyu sağlık kontrolünden geçirdi.

Ajans Beşiktaş - Cenk Tosun'u Everton'a satan Beşiktaş, Orlando City'nin 22 yaşındaki Kanadalı forveti Cyle Larin'i transfer etti. Oyuncuyu İstanbul'a getiren siyah-beyazlı takım, Larin'i sağlık kontrolünden geçirdi.

Yaşananların ardından Orlando City, transferde usulsüzlük olduğunu ve Larin'in MLS takımı ile sözleşmesinin sürdüğünü, Beşiktaş ile de bir anlaşma olmadığını söyledi. Beşiktaş'ta Hukuktan Sorumlu Yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu Sözcü'ye açıklamalarda bulundu.

Yazıcıoğlu ''Normalde oyuncunun sözleşmesi 31 Aralık'ta bitiyordu. Fakat oyuncu bizimle görüşmeye başlayınca kulübü tek taraflı sözleşmesini uzatmış. Tek taraflı sözleşme opsiyonu kullanımı söz konusu. FIFA tek taraflı opsiyon uzatmalarında her zaman oyuncunun lehine kara veriyor. Amerikan Federasyonu'na değil FIFA'ya bağlıyız. Dolayısıyla burada olumsuz bir durumda FIFA bizim lehimize karar verir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ajans Beşiktaş'ın ulaştığı bilgilere göre ise Beşiktaş, Kanadalı oyuncu ile sözleşmesi bitmeden sözleşme imzaladı. Cyle Larin'in sözleşmesi 2019'da sona erecekti. Larin, 1 yıl daha sözleşmesi olduğu için Orlando City tarafından kendisine verilecek cezayı kabul etti. Kanadalı oyuncu verilecek olan cezayı kendisi ödeyecek. Ancak, verilecek ceza Beşiktaş’ı da bağlarsa siyah - beyazlı kulüp cezayı ödeyecek ve ödediği miktarı Larin’in maaşından kesecek.

Etiketler :