Beşiktaş'tan Yalçın Granit için vefat ve başsağlığı

Beşiktaş'tan Yalçın Granit için vefat ve başsağlığı

Beşiktaş, Türk basketbolunun duayen isimlerinden Yalçın Granit için başsağlığı mesajında bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Türk basketbolunun duayen isimlerinden Yalçın Granit için başsağlığı mesajında bulundu. İşte Beşiktaş başsağlığı mesajı;

''Türk basketboluna; sporcu, antrenör, yönetici ve yazar olarak büyük katkılar sunan duayen isimlerden Yalçın Granit’in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz.''

YALÇIN GRANİT KİMDİR?

17 Eylül 1932 yılında İstanbul'da doğan Yalçın Granit, babasını henüz iki yaşındayken kaybetti ve çocukluğunu Arnavutköy'de geçirdikten sonra, ortaokul ve liseyi o yıllarda Fatih'te bulunan Darüşşafaka Lisesi'nde okudu. Burada basketbola başladı ve okulda basketbolun yaygınlaşmasına öncülük ettikten sonra 1949 yılında liseden mezun oldu.

Milli Takım'daki oyunuyla o yıllarda büyük dikkat çekti. Fransa basketbolunun bir numaralı ismi kabul edilen ve daha sonra FIBA başkanlığı da yapacak olan Robert Busnel tarafından 1955 yazında Fransa'ya davet edildi. 1953 ve 1954 sezonlarının Fransa Ligi şampiyonu Racing Club Paris takımına transfer olarak, Avrupa'da oynayan ilk Türk basketbolcu unvanını kazandı. Fransa'da geçirdiği aylarda aynı zamanda Busnel'in asistanı olarak Fransa’nın birçok şehrini dolaştı ve Fransız gençlere basketbolun temel prensiplerini öğretti.

Takımını play-off'a taşımasına rağmen, Galatasaray yöneticisi Osman Solakoğlu'nun ısrarlı mektuplarına karşı koyamadı ve Türkiye'ye geri döndü. 1955-56 sezonunda Galatasaray ile beşinci Türkiye şampiyonluğunu kutladıktan sonra, ertesi yıl basketbolu bırakma kararı aldı.