Beşiktaş'tan yerli harekatı! 3 isim...

Beşiktaş'tan yerli harekatı! 3 isim...

Yerli oyuncu kalitesini yükseltmek isteyen Beşiktaş, Alanya'dan Emre Akbaba, Osmanlı'dan Serdar Gürler ve Kayseri'den Deniz Türüç için harekete geçtiği iddia edildi.

Ajans Beşiktaş - Önümüzdeki sezon kadrosundaki yerli oyuncu kalitesini yükseltmek isteyen siyah-beyazlıların hedefinde Alanyaspor'un 10 numarası Emre Akbaba, Osmanlıspor'un başarılı kanat oyuncusu Serdar Gürler ve Kayserispor'un orta saha oyuncusu Deniz Türüç'ün olduğu iddia edildi.

AKBABA 5 MİLYON EURO

Takvimîn haberine göre Beşiktaş yönetimi, bu üç futbolcu için de harekete geçti. Alanyaspor'un Emre Akbaba için 5 milyon Euro istediği öğrenilirken, Kartal transferi para+takas formülü ile bitirmek istiyor.  Serdar ve Deniz için de kulüpleri ile görüşmeler hızlı bir şekilde sürüyor..

Deniz Türüç kimdir?

2015-2016 sezonunda Kayserispor'a transfer olan ve ilk sezonunda kendisini tam anlamıyla ispat edemeyen Deniz Türüç, 2016-2017 sezonunda ise yıldızını parlattı. Deniz o sezonu 11 gol 11 asist ile tamamladı. Gurbetçi oyuncu 2017-2018 sezonunda ise  9 gol ve 7 asist yaptı. 25 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu forvet arkasında ve sağ kanatta oynayabiliyor. Deniz Türüç kullandığı etkili duran toplarla dikkat çekiyor.

Serdar Gürler kimdir?

Fransa'nın FC Sochaux takımı alt yapısından yetişen 26 yaşındaki Serdar Gürler sağ kanatta forma giyiyor. 2012-2013 sezonu başında 110 bin euroya Elazığspor'a transfer olmuştu. İlk sezonunda 20 yaşında 25 maçta forma giyen Serdar 8 gol atarken 2 de asist yapmıştı. 2. sezonunda ise Türkiye Kupası ile birlikte 40 maçta oynayan Serdar, 4 gol attı ve 14 asistle dikkat çekti. 

Bu iki sezonun ardından 1.3 milyon euro karşılığında Trabzonspor'a transfer olan Serdar genç yaşta gittiği Bordo Mavili ekipte tutunamadı. Serdar burada bir sezon oynadı ve 11 maçta 2 gol atarken 4 de asist yapabildi. Bir dönem Erciyesspor'a kiralanan Serdar burada da 10 maçta bir gol ve bir asistle oynayabildi. Ertesi sezonun 2. devresinde Gençlerbirliği'ne transfer olan Serdar yeniden yükselişe geçti. İlk sezonunda yarım devrede 12 maça çıkan Serdar sadece bir gol atabilirken bundan sonraki sezonlarında ise büyük bir yükselişe geçti. 

Son iki sezonda gol yollarında çok etkili bir oyun sergileyen Serdar, 2016-2017 sezonunda Gençlerbirliği formasıyla ligde 31 maçta 13 gol 4 asist yaparken kupada da 5 maçta 4 gol ve 2 asist yaptı. Toplamda 36 maçta 17 gol ve 6 asist yapan Serdar Gürler bu performansını bu sezon transfer olduğu Osmanlıspor'a da taşıdı. Osmanlıspor'da ligde 29 maçta 12 gol ve 5 asist yapan Serdar kupada da 4 maçta bir gol ve bir asist yaptı. Toplamda 13 gol 6 asiste ulaştı.

Emre Akbaba'nın golleri ve asistleri

Alanyaspor'un milli oyuncusu Emre Akbaba, Osmanlıspor maçında attığı golle gol sayısını 13'e yükseltti. Attığı gol sayısı ile eski takım arkadaşı Vagner Love ve Eto'o gibi yıldız isimleri geride bırakan Emre, Talisca ve Adebayor ile aynı sayıda gol atma başarısı gösterdi. On numara pozisyonunda oynamasına rağmen birçok santrafordan daha fazla gol kaydeden Emre, Süper Lig'de yerli oyuncular arasında Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un ardından en golcü yerli oyuncu oldu. Süper Lig'in en golcü ilk 15 oyuncusu arasında sadece 3 yerli futbolcu Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Emre Akbaba bulunuyor. Emre Akbaba, bu sezon turuncu yeşilli forma ile 32 maçta görev alırken 31 maçta ilk 11'de sahaya çıktı, 13 gol, 7 asist yaptı ve 2808 dakika sahada kaldı. 

 

Etiketler :