Bilal Meşe: "Konsantrasyon sıfırın altında"

Bilal Meşe: "Konsantrasyon sıfırın altında"

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Bilal Meşe, Kayserispor-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Galatasaray derbisinde farklı galibiyetle iç hatlara dönüş yapan Beşiktaş’ı bu kulvarda tanımakta zorlanıyoruz artık! İki kulvarda farklı bir performans ortaya koyan Kartal’ın ligimizde çektiği sıkıntılıların temelinde konsantrasyon eksikliği yatıyor bizce. Devler Ligi’nde yakaladığını gole çeviren Beşiktaş, aynı başarıyı maalesef ligimizde gösteremiyor! Örnek mi, o kadar çok ki, hangisini yazsak... Düşünün iç hatlarda en fazla rakip kaleye şut atan Beşiktaş, golü bulamayan yine Beşiktaş!

Cenk Tosun iki net pozisyon yakaladı ikisini de atamadı! Alın size Oğuzhan karşı karşıya kaldı, zor olanı yaptı, topu dışarı attı! Hani o mesafeden isteseniz topu dışarı atamazsınız arkadaş! Bu beceriksizlik falan değil, konsantrasyon eksikliğidir konsantrasyon! Bir de topu sürekli kanatlardan oynama isteği... Tamam kanatları da kullan, ama topu biraz da yere indirin, hep yüksek, hep havadan nereye kadar? Dememiz o ki, merkezi de kullanın, kapalı savunmaları daha rahat açarsanız, ne dersiniz?

Umut Bulut, Kayseri’nin en etkili oyuncusudur arkadaşlar... Arayan, atan, attıran, savunmayı yıpratan böylesi bir kramponu boş bırakmayacaksınız, hatta nefes aldırmayacaksın Tosiç kardeş! Bir gol attı, bir tane de kaçırdı. Tamam savunmanın lideri Pepe, eyvallah, tamam da tüm yükü de ona yıkmayacaksınız!

Umut’un penaltı pozisyonundaki isyanına da doğrusu anlam veremedim! Cenk topa sahip olmaya çalışıyor, sen ayağına vuruyorsun, yani penaltının babası... O itirazlar, isyanlar senin kalitenle hiç örtüşmüyor, bizden hatırlatması! Neyse ki Cenk penaltıya iyi konsantre oldu, kaleciyi ters köşeye yatırırken, kritik bir gole de imzasını attı.

Kayserispor’u biliyoruz, Beşiktaş gibi son haftaların ligde en iyi futbolu oynuyorlar. İlk yarıda kontrataklarla Beşiktaş’a kafa tuttu, bir de gol buldu. Ancak Cenk penaltıdan ilk yarının skorunu belirledi.

Ne var ki 49’da Lopes’in çift sarıdan kızarması, Kayserispor’un tüm hesaplarını alt-üst etti, savunmaya çekilmek zorunda kaldı. Valla bu oyunda savunma zorlukların en büyüğüdür. Aferin Kayseri’ye eksik olmasına karşın müthiş bir direniş gösterdi, Kartal’ın bunaltan baskılarına boyun eğmedi, gedik vermedi, çıktı pozisyon aradı.

Gelelim Kartal’a... 49’da 10 kişi kalan rakibin savunmasını aşamıyor ve üç puana kanat çırpamıyorsa, sorunu kendi içinde aramalı! Bırakın kilidi açmayı dişe dokunur bir pozisyon bile üretemediler, yazık! Güneş’e kimse kızmasın, kazanma adına her türlü ofansif dokunuşları yaptı, ancak ne kalanlar, ne de girenler Kayserispor kilidini açabildi! Eee bulduğunuzu atacaksınız arkadaş, atmayı beceremiyorsanız ki öyle, hayıflanmayacaksınız, bir puana da sevineceksiniz! (Milliyet/Bilal Meşe)

Etiketler :