Bir devir sona erdi. Ankara 19 Mayıs Stadı’nın yıkımına başlandı!

Bir devir sona erdi. Ankara 19 Mayıs Stadı’nın yıkımına başlandı!

82 yıllık Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkımına başlandı

Ajans Beşiktaş - Ankara 19 Mayıs Stadyumu için çürük raporunun açıklanmasının ardından yıkım işlemleri başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla mevcut yerine yapılmasına karar verilen Yeni 19 Mayıs Stadı 4 yıl içinde bitirilecek. 

1934 yılında inşaatı başlayan ve 1936 yılında açılan 19 Mayıs Stadı, sayısız Cumhurbaşkanı, Başbakan, hükümet ve bakan gördü. Sayısız başkent takımını konuk eden tarihi stat, Avrupa kupalarında birçok ülke takımını ağırlarken, Süper Lig'in şampiyonlarından Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'u konuk etti. Lefter gibi birçok efsane futbolcuyu da ağırlayan stat, amatör branşlarda da sayısız başarıya tanıklık etti. Güreşten tenise, bokstan cimnastiğe, tekvandodan atletizme kadar birçok spora ev sahipliği yapan tesisler, olimpik sporcuların yetişmesinde de büyük rol oynadı. İtalyan mimar Paolo Vietti Violi'nin projesi olan spor tesisleri 1936 yılında görücüye sunulmuştu.

8 Haziran 1974 tarihinde yani 44 sene önce Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek Cumhurbaşkanlığı kupasının sahibi olmuş ve Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda bu kupayı kaldırmıştı. Ayrıca Siyah-beyazlı takım 3 Haziran 1944 tarihinde Fenerbahçe'yi 4-1 yenerek, ilk kez düzenlenen Başbakanlık kupasını bu stadyumdan müzesine götürmüştü.