"Bir yılda bu kadar büyük kadro erimesi Fikret Orman'a ve..."

"Bir yılda bu kadar büyük kadro erimesi Fikret Orman'a ve..."

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig 17. haftasında deplasmanda Kasımapaşa'ya 4-1 mağlup oldu. Spor yazarı Serdar Ali Çelikler, maçı köşesinde yorumladı.

Ajans Beşiktaş - Habertürk gazetesi yazarı Serdar Ali Çelikler bugünkü köşesinde Kasımpaşa - Beşiktaş maçına dair şu satırları kaleme aldı:

Normal şartlarda "Beşiktaş şu hataları yaptı, Şenol Hoca keşke şöyle yapsaydı" gibi maç yazıları yazarız. Üç Büyükler bir nevi milli takımlardır çünkü. Kendilerini seven milyonlar kadar yenildiğinde sevinenler de çoktur. Dolayısıyla son yıllara kadar karşı takım sadece isimlerden ibaretti bizler için... Ancak son bir kaç yıldır ısrarla birkaç cümleden bir kaç paragrafa terfi eden ''Diğerleri" içerisinde bir iki tanesi paragraflardan başlıklara, ana yazılara çıkmayı hak ettiler.

Başakşehir mesela.. Kasımpaşa mesela...Artık Kasımpaşa'nın maçlarını da mavi-beyazlılar tarafından da değerlendirmeliyiz. Neden mi?
Çünkü en azından bu yıl için Beşiktaş'tan çok daha iyi yönetiliyorlar.
Çünkü tesis kalitesi anlamında sadece ülkede değil dünya çapında ilk 10'a olduklarına bahse girerim.
Sorunsuz bir mali yapı ve sorumlu kişilerden oluşan hiyerarşik düzen..
Ligin açık ara en iyi hücum kadrosu.
Sadece efsane golcü statüsüne ulaşan Diagne ve ligin en değerli 2-3 oyuncusundan biri olan Trezeguet'e takılmayalım. Eduok da var.
Yetmediyse bugün 60'a kadar Beşiktaş'ın sol kanadını perişan eden Koita.. Bugün bir kez daha görüldü ki Sadıku da hücumcu olmuş Pavelka da.. Pozisyon arıyorlar ve çekinmeden vuruyorlar...

Demek ki burada bizzat bendenizin "Mustafa Denizli'nin Kemal Özdeş hocadan çok da fazla fark yaratacağını düşünmüyorum" diye yaptığım yorum da dahil açığa düşüyor. Yanılmışım.

Özdeş çok iyi hocaydı.. Ama Mustafa Hoca hala ve hala tam bir winner (kazanan). Takım üst üste kötü sonuçlar aldığında takımı toparlaması da dünkü gibi 2-1'e geldikten sonra sinmemesi de Büyük Mustafa'nın winner'lığı ile alakalı. Eh daha iyi yönetilen kulüp;
paralarını tıkır tıkır ödeyen yönetim;
açık ara daha iyi hücum kadrosu;
çok daha konsantre ve takımı daha iyi yöneten bir hoca olunca skor da bu oluyor...

Kasımpaşa, baba bir stoper ve bence genç Atiba gibi bir oyuncu bulursa ligi ciddi ciddi ilk 3'te bitirir.

29. haftaya da ilk 3'te girerse neler olacağına karar verecek isimlerden biri de Denizli Hoca olur. Turgay Ciner Başkan vermez ama ben Göksel Gümüsdağ'ın yerinde olsam 28. haftada Avcı-Denizli değişikliği yapmayı düşünürdüm. Böylece 5 final kaybetmiş hoca yerine son düzlüğe daha güvenli girerdim.. :)

Kasımpaşa'yı tebrik edelim, Beşiktaş için 2 madde açalım:

A- Stoper Necip, santrafor Pektemek, golcü Güven ile şampiyon olunmaz. Bir yılda bu kadar büyük kadro erimesi Fikret Orman'a ve yanından ayırmadığı 3 yöneticisine yazar.

B- Takım ne kadar erimiş olursa olsun mevcudun da çöküşü, milli takıma zarf üstüne zarf atan Demirören ile randevulaşmaktan takımla ilgilenmeyen Şenol Güneş de sorumludur. Taraftar dışında herkes kusurludur Beşiktaş'ta.. Raconu da en son onlar keser..

Etiketler :