"Birlikte Beşiktaş Hareketi" kuruldu

"Birlikte Beşiktaş Hareketi" kuruldu

Beşiktaş'ın bazı kongre üyeleri, "Birlikte Beşiktaş Hareketi" isimli bir oluşumda bir araya geldi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaşlı bazı kongre üyeleri bir araya gelerek,  “Birlikte Beşiktaş Hareketi” adlı yeni bir oluşumu hayata geçirdi.

Sadece Beşiktaş için ve Beşiktaş siyasetinden bağımsız olarak bir araya gelen Birlikte Beşiktaş Hareketi, kuruluş bildirgesini de yayınladı.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak; mali disiplin, şeffaflık ve hesap verilebilirliği ilke edinen, iletişimden transfere ve top yekûn satın alma süreçlerine kadar yönetimin profesyonellere emanet edildiği liyakat esasına dayalı bir kurumsal yapıya sahip, tüzüğüne (anayasasına) bağlılığı içselleştiren, Beşiktaş taraftarının sezonluk mutluluğunu değil gelecek nesillerin sezonlara yayılan mutluluğunu hedefleyen sürdürülebilir başarıya sahip bir kulüp olmak vizyonu ile yola çıkan Birlikte Beşiktaş Hareketi, ilkeli bir yönetim anlayışı ile yoluna devam etmeyi planlıyor.

Beşiktaşlı Yönetici ve İş İnsanları, Finans Kartalları, Önce Beşiktaş ve 1903 Mezunlar Platformu’nun yer aldığı Birlikte Beşiktaş Hareketi’nden yapılan açıklamada, “Beşiktaş’ın içinde bulunduğu ağır mali yük ve geleceğe dair endişelerimiz bizi bir araya getirdi. Gelecek, belirli isimlerin değil ancak bir yönetim anlayışının iktidara gelmesi ile kurtulabilir. Yönetim Kurulunda yer alan isimler değişse de, önerdiğimiz ilkelere sahip ‘’yönetim anlayışı’’ iktidarını asla kaybetmemelidir” denildi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü genel kurul üyelerinin mali ve idari genel kurullarda kulüplerini yalnız bırakmadıklarını ancak bir sonraki genel kurul toplantı tarihine kadar hayatın akışı içerisinde Beşiktaş’ın herkesin gündeminden düştüğünün gözlemlendiğini kaydedilerek, bu durumun önüne geçmek için de daha sık bir araya gelinmesi gerektiği vurgulandı.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün başarıları ve ortaya koyacağı işleyiş modeli ile Türk sporuna örnek olması gerektiği belirtilerek, kurulan yeni oluşumla birlikte Beşiktaş önderliğinde Türk sporunun daha da geliştirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

İşte Birlikte Beşiktaş Hareketi'nin kuruluş bildirgesi:

"Sevgili Beşiktaşlılar,

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün başarıları ve ortaya koyacağı işleyiş modeli ile Türk sporuna örnek olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak mali disiplin, şeffaflık ve hesap verilebilirliği ilke edinmiş; iletişimden transfere ve top yekûn satın alma süreçlerine kadar yönetimin profesyonellere emanet edildiği liyakat esasına dayalı bir kurumsal yapıya kavuşmuş, tüzüğüne (anayasasına) bağlılığı içselleştirmiş, Beşiktaş taraftarının sezonluk mutluluğunun değil gelecek nesillerin sezonlara yayılan mutluluğunun hedeflendiği sürdürülebilir başarıya sahip bir kulüp olması vizyonu ile bir yönetimin ya da adayının değil yukarıda belirttiğimiz bir yönetim anlayışının peşindeyiz. Bu nedenle sadece Beşiktaş için ve Beşiktaş siyasetinden bağımsız olarak bir araya geldik.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü genel kurul üyeleri mali ve idari genel kurullarda kulüplerini yalnız bırakmıyorlar ancak bir sonraki genel kurul toplantı tarihine kadar hayatın akışı içerisinde Beşiktaş maalesef herkesin gündeminden düşüyor. Halbuki maç sonuçlarının dışına taşarak kulübün mali ve idari durumunu düzenli tartışmak kısaca daha sık Beşiktaş diyebilmek için daha sık bir araya gelinmeli düşüncesindeyiz.

Aşağıda imzası bulunan Beşiktaş grupları, dernek ve kongre üyeleri olarak amacımız, 21. yüzyılda Beşiktaş önderliğinde Türk sporunun vizyonunu geliştirmek her daim Beşiktaş Genel Kurullarında ve hayatın Beşiktaş’ı içeren her alanında bu vizyon ve birliktelik odağı ile hareket etmektir. Bu sebeple de ortaya çıkan yeni organizasyonu Birlikte Beşiktaş Hareketi olarak adlandırdık.

Birlikte Beşiktaş Hareketi olarak yukarıda yazmış olduğumuz vizyon ile Türk sporu ve Beşiktaş camiası için hangi ilkelere önem verdiğimizi ve amacımızı maddeler halinde sitemizde bulabilirsiniz.

Kulübümüzün içinde bulunduğu ağır mali yük ve geleceğe dair endişelerimiz bizi bir araya getirdi. Gelecek, belirli isimlerin değil ancak bir yönetim anlayışının iktidara gelmesi ile kurtulabilir. Yönetim Kurulunda yer alan isimler değişse de, önerdiğimiz ekli ilkelere sahip ‘’yönetim anlayışı’’ iktidarını asla kaybetmemelidir. Bu doğrultuda biz aşağıda imzası olan genel kurul üyeleri ve adayları, sizi bize katılmaya gönülden davet ediyoruz.

Kendimize ve Beşiktaşlılara güveniyoruz.

Gelin bir olalım, birlik olalım.
Birlikte Beşiktaş’ta buluşalım..."

Etiketler :