"Bol skorlu bir gösteri"

"Bol skorlu bir gösteri"

Beşiktaşımız, Spor Toto Süper Lig'de 18. haftanın kapanış maçında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 yenerek puanını 41 yaptı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Maçı bir çok futbol yorumcusu köşe yazılarına taşıdı. Bunlardan biri de Milliyet gazetesinden Atilla Gökçe oldu.

İşte Gökçe'nin yazısından dikkat çeken satırlar:

"Oldum olası netamelidir bu Pazartesi maçları... Özellikle Beşiktaş için. Fenerbahçe’nin Lider Başakşehir’in yenilmezliğine son vermesi, Beşiktaş’a liderlik yolunu açmıştı. Gelin görün ki bu tür fırsatları yakın geçmişte çoğunlukla değerlendiremiyor, puan kaybeden rakiplerine adeta ayak uydurarak hayal kırıklığı yaratıyordu.

Hayır öyle olmadı... Beşiktaş için Alanyaspor deplasmanı çok kolay başladı. Liderlik keyfini de orada yaşadılar... Birinci dakikadan itibaren üstüste gelen kornerler, her iki kanatta (Quaresma ve Babel) ile tazelenen ataklar, bol skorlu bir gösteri vaat ediyordu.

Şenol Güneş, beklenen oyuncularla başladı maça... Gökhan Gönül, Ryan Babel, Cenk Tosun, Quaresma, Talisca Lig’in ikinci yarısında fazla mesai yapacaklardı. Öyle de oldu. Quaresma baştan sona takımı için hem hizmet etti, hem de olabildiğince gösteri yaptı. Bir gol, iki asist Portekizli için dün en iyi karne notunu oluşturdu. Tabii, hal ve gidişi sorarsanız, yine sarı kart. Cenk Tosun, Marcelo Q7’nin kaldırdığı toplara harika kafa vuruşları yaptılar. Tolgay’ın asistinde rakip savunmanın arkasına sarkıp topla buluşan Ryan Babel, ders niteliğinde bir gol sergiledi. Topu çekerek hem savunmayı, hem de hatalı çıkış yapan kaleci Zlamai’yi saf dışında bıraktı, boş kaleye ikinci golü yazdı.
 
Alper Ulusoy’un penaltı kararlarına gelince...
 
Beşiktaş’ın kazandığı penaltıda Carlos Badias’ın topa elle müdahalesini gören Alper Ulusoy’u kutlamak gerekiyor. Ulusoy’un Alanyaspor adına verdiği penaltı kararı ise tartışmalı... W.D.Guerier’in ceza alanına girdiği sırada Fabri’nin hamlesiyle düştüğünü gördük. Yanıltıcı bir durumdu bu. Fabri rakibinden önce topa müdahale etmişti. Guerier’in sonradan düşmesi penaltıyı gerektirmiyordu.
 
Burada bir dakika durup düşünelim... Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında yabancı hakemlerle bizimkilerin senkron tutturamadığını sıkça yazdık, eleştirdik. Bizimkiler penaltılarda daha çekimser kalıyordu. Bu defa da ölçüyü kaçırıyorlar. Evet, kararlılar, daha cesurlar ama, o kararların çoğu yanlış... En azından tartışmalı!"

Etiketler :