"Bu takımı Lucescu yapmadı!"

"Bu takımı Lucescu yapmadı!"

Ntv Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Türkiye-Ukrayna mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Demirkol'un değerlendirmeleri: Bu takımı Lucescu’nun yaptığını düşünmüyorum. Bu kadroyu başka biri yaptı herhalde. Yardımcılarına da yaptırmış olabilir. İsmail, Topal, Şener, Ozan… Vardar eşleşmesinde perişan olan Fenerbahçe’nin dörtlüsü. Buna ek olarak 37 yaşına girmek üzere olan Emre ve bu pozisyonda oynadığında hiçbir şey yapamayan Tolga. Böyle bir takımla hayat-memat maçına çıkılmaz. Bu takımı başka biri yapmış. Lucescu’dan Advocaat tarzı açıklamalar duyabiliriz. Kimse bunu yapmaz. Çok mantıksız.

Bu takım nasıl hücum edecek? Emre ya da Hakan, Cengiz’i kaçıracaklar. Ya da Cenk’i kaçıracaklar. Başka bir plan yok. Belli ki planı kuran, arkada bekleyelim, kalabalık olalım, Cenk ya da Cengiz kaçırılsın diye kurulmuş. Ortada bir plan yok. Kimse de ne olduğunu bilmiyor. Tolga olmuş bir orta saha 3’lüsünün yanında bir uydu oyuncudur. Ekstra işleri yapan bir oyuncu. Bu oyunda ise sıradan.

Lucescu’dan bunları görünce şaşırıyorum. Topu tutabilen adam, topla dripling yapabilen adamdır orta saha oyuncusu… Sonra fizik, mücadele gelir. Buna yakın oyuncular lazım. Yusuf bunu yapabilir mi? Bilmiyorum. Ama Ozan’dan daha fazla aday. Yusuf, dripling yapabilecek oyuncular arasında ideal midir? Değil. Fakat eldeki oyuncular arasından söz ediyorum. Ozan kilo sorunları yaşıyor. Taraftarları da üstünü çizmiş. Bu kadro Lucescu’nun kafası olamaz. Hem oyuncu özellikleri hem de psikolojik analiz anlamında tutmuyor.

Milli Takım hak edilecek bir yerdir. Milli Takım mecbur olmaz. Ona mecbur olunur. Oyunumuz çok zayıftı. Ukrayna ahım-şahım oynamadı. Biz ne yaptık? Hiçbir şey yapmadık. Aynı anda iki futbolcu taç attı. Bilemiyorum. Çok fazla sürmez. 2-3 hafta sonra Fatih Terim dönsün diye konuşuruz artık. Lucescu bu değil.

Etiketler :