Bülent Yıldırım kehaneti mi, tükenmişliğin belgesi mi?

Bülent Yıldırım kehaneti mi, tükenmişliğin belgesi mi?

Fanatik gazetesi yazarı Deniz Çoban, Galatasaray-Beşiktaş derbisine yapılan hakem atamasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Deniz Çoban, bugünkü köşesinde derbiye atanan hakem için şunları yazdı:

Mevcut 7 FIFA hakemi ya da Türk hakemliğinin geleceği diye tanıtılan hakemler bu maça atanamazken, Bülent Yıldırım’ın bu maça atanmış olması; benim kehanetimin değil, aslında MHK’nin tükenişinin belgesidir.

Bundan iki hafta önce 11 Şubat tarihinde bu sütunlarda, derbiyi Bülent Yıldırım ’ın yöneteceğini yazmıştım. MHK dün yaptığı açıklama ile benim tahminimi doğruladı. Aslında daha da ileri gitmiş, sosyal medya hesabımdan yardımcı hakemlerin Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz olacağını da duyurmuştum. Bu hususta da yanılmadım.

Ben kâhin değilim

Yukarıdaki satırları yazarken asla kendimi övmek gibi bir amacım yok. Aksine bu ayrıntıyı yazarak, MHK’yı ve uygulamalarını eleştirme niyetindeyim. Çünkü Namoğlu ve ekibi sene başından beri yaptıkları yanlış atamalar ile kadroyu o kadar yıprattılar ki; ellerinde bu maç için Bülent Yıldırım dışında alternatifleri kalmadı. Mevcut 7 FIFA hakemi ya da Türk hakemliğinin geleceği diye tanıtılan hakemler bu maça atanamazken, Bülent Yıldırım ’ın atanmış olması; benim kehanetimin değil, aslında MHK’nin tükenişinin belgesidir!

Performansı vasatın da altında

Bülent Yıldırım’ın sezon performansı vasatın altında seyrediyor. Önemli hatalara imza attığı maçlar çoğunlukta. En son görev yaptığı Akhisarspor-Rizespor maçında takımların karşılıklı birer penaltısını vermediğini biliyoruz. Beraberinde şunu da biliyoruz ki; bu başarısızlık hali, bu sezon birçok hakem için geçerli. O yüzden bu hafta özelinde ‘Neden Yıldırım bu maça atandı? ’ diye kurulu eleştiremem ancak yapılan yanlış uygulamaların neticesinde bu noktaya gelindiğini belirtmeden de geçemem.

Çok derbinin altından kalktı

Kolay bir maç olmayacağı kesin. ‘Beşiktaş şampiyonluğun tek adayı mı?’ yoksa ‘Galatasaray da şampiyonluğa ortak olacak mı?’ sorularına bu maçla cevap bulunacak. Galatasaray’ın hakemlerle ilgili isyanı ve genel futbol ortamı da maçı zorlaştıran diğer nedenler. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Yıldırım’ın en büyük artısı, çok sayıda başarılıyla tamamladığı derbi yönetmiş olması. Tecrübesi, kariyeri, yönetim anlayışı, fiziksel performansı ve doğru yapılmış bir maç planıyla bu maçın altından kalkabilecek yeterlilikte olduğunu düşünüyorum. Hakemlerin son zamanlarda gösterdiği kötü performans ve olmadık hakem hatalarını hatırladıkça da dilimi ısırmadan edemiyorum! 

Etiketler :